Home » Sikkerhed » Sikkerhed er nøglen til et effektivt virtuelt it-miljø
Sikkerhed er nøglen til et effektivt virtuelt it-miljø

Sikkerhed er nøglen til et effektivt virtuelt it-miljø

Share

Virtualisering er en af de mest revolutionerende og hurtigst voksende teknologier. Men it-sikkerhed skal tænkes ind i det virtuelle it-miljø, hvis virksomhederne skal høste de ønskede effektiviseringsgevinster

Alverdens virksomheder har for længst kastet sig over virtualiseringsteknologien i jagten på effektiviseringsgevinster og omkostningsbesparelser. Disse gevinster og besparelser er der rigtig mange af – mindre hardware, lavere strømforbrug og så videre – og et godt bud er, at flere og flere virksomheder også i de kommende år vil fortsætte med at investere i virtualiseringsteknologi, når de skal allokere penge fra årets it-budget.

Udviklingen inden for virtualisering er ikke bare interessant ud fra et almindeligt virksomhedsperspektiv, den er også interessant ud fra et sikkerhedsperspektiv. Lad os tage en typisk virksomhed som eksempel. Vores virksomhed har 20 virtuelle servere forbundet i et cluster, og hver enkelt server har en sikkerhedsløsning med antivirus- og signaturdatabasen lokalt installeret på maskinen.

Det vil sige, at 20 maskiner trækker på netværkets ressourcer med et fald i performance til følge. Derudover vil man typisk også opleve såkaldte scan storms og update storms, fordi alle serverne vil foretage scanninger og sikkerhedsopdateringer på en gang. Og endelig vil virtuelle maskiner, der har været offline i en længere periode, i sig selv udgøre en sikkerhedsrisiko, inden sikkerhedshullerne bliver patchet igen, når maskinen går online.

Når man opsummerer på tværs af dette typiske scenarie i mange virksomheder i dag, kan vi med andre ord konstatere et ineffektivt forbrug af netværksressourcer og båndbredde samt potentielle sikkerhedsbrister, når det kommer til end point-sikkerhed i virtuelle it-miljøer.

Kaspersky Security for Virtualization (KSV) er en løsning særligt udviklet til at imødegå denne problematik. For til forskel fra den klientbaserede beskyttelse, hvor sikkerhedssoftwaren kører på hver enkelt maskine, kører KSV på sin egen virtuelle maskine og beskytter og foretager automatisk filscanninger på hver enkelt virtuel maskine i netværket. Det vil sige, at der ikke sker noget tab af performance i det virtuelle miljø, ligesom man kan være sikker på, at alle forretningskritiske systemer og applikationer altid er beskyttet.

Kaspersky Lab foretog for nylig en stor international undersøgelse, som viste, at mere end tre ud af fire af de adspurgte virksomheder kørte forretningskritiske applikationer på deres virtuelle maskiner. Men en relativt stor gruppe af de personer, som administrerede løsningerne, tilkendegav, at de kun havde en minimal eller begrænset viden om virtualiseringsteknologi. Det tegner et billede af en stor investeringsvillighed, men en lav parathed til at udnytte det fulde potentiale i teknologien.

Som sådan afspejler undersøgelsens resultater en logisk produktudvikling, hvor en løsning først skal igennem en modningsperiode, inden den bliver tilstrækkeligt interessant og tilgængelig for det brede marked. Og det bringer os helt naturligt frem til fremtiden inden for virtualisering.

Her tror vi netop på, at flere og flere virksomheder i smb-segmentet vil anvende teknologien, i takt med at den bliver lettere tilgængelig og mere enkel at anvende. Det rejser dog igen nogle sikkerhedsspørgsmål. For som fortidens erfaringer har vist, følger de cyberkriminelle i hælene på de store trends på markedet, og de vil helt sikkert også målrette angreb mod fremtidens virtuelle platforme og miljøer – både på enterprise- og smb-niveau.

Her påhviler der blandt andet os sikkerhedsleverandører en stor opgave om at holde nøje øje med udviklingen og udvikle produkter og løsninger, der, som minimum, hele tiden er på omgangshøjde med de cyberkriminelle. Og helst et skridt foran.


TAGS
IT arbejde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S