Home » Sikkerhed » Sikker shopping på Black Friday – 6 tips til at undgå triste oplevelser
Sikker shopping på Black Friday – 6 tips til at undgå triste oplevelser

Sikker shopping på Black Friday – 6 tips til at undgå triste oplevelser

Share

I morgen er det Black Friday – den vildeste online shoppedag på hele året. I den hektiske jagt på gode tilbud er der risiko for at ryge i en hackerfælde. Her er 6 råd du bør have i baghovedet, når du kaster dig ud i tilbudsfesten

Man kan hurtigt lade sig rive med, når det går løs med den helt store udsalgsfest i morgen. I mange tilfælde skal man være hurtigt på tasterne, hvis man vil få glæde af et godt tilbud, og så er det ikke altid, man når at være opmærksom på hvor det er man klikker. IT-kriminelle er ude efter de tilbudshungrende kunder, som lige netop denne dag er mere letsindede med at smide e-mailadresser, bankoplysninger om sig på nettet.

Se også:  Spar masser af penge på januarudsalg: Her er prisfaldene størst ...

Kaspersky Lab har identificeret ikke mindre end 14 malware-familier rettet mod 67 populære forbrugerbrands, herunder store online retailplatforme som Amazon. Så det er med at være opmærksom når du shopper. Sikkerhedsspecialisterne kommer med følgende råd til sikker shopping på Black Friday:

1. Dobbelttjek altid at link-adressen og afsenderes e-mailadresse er korrekt før du klikker på link. Ofte er det kun é teller to bogstaver, der er anderledes.

2. I stedet for at klikke på link, så kopier link-adressen ind i din browser I stedet.

3. Opgiv aldrig dine betalingskort-informationer eller andre personlige oplysninger på ukendte eller suspekte sites. Tjek som minimum URL’en.

4. Hvis du tror du er kommet til at opgive information på en suspekt side, så tøv ikke med at ændre password eller pinkode med det samme.

Se også:  Spar masser af penge på januarudsalg: Her er prisfaldene størst ...

5. Brug aldrig det samme password til online sites og services. Hvis det stjæles, så er der fri adgang til resten. Brug en password manager , f.eks. Kaspersky Password Manager.

6. Brug altid en sikker forbindelse og beskyt dig ved at bruge sikre Wi-Fi eller brug en VPN løsning, der krypterer trafikken, f.eks. Kaspersky Secure Connection som krypterer ifald forbindelsen ikke er sikker nok.


TAGS
black friday
udsalg

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S