Home » Sikkerhed » Guide: Det sidste kodeord, du får brug for
Guide: Det sidste kodeord, du får brug for

Guide: Det sidste kodeord, du får brug for

Share

Vi ved alle, at vi ikke bør genbruge kodeord, men med så mange websites, der kræver brugerkonti, er det nærmest umuligt at oprette forskellige og sikre kodeord, som er til at huske. Og hertil kommer, at man skal ændre dem regelmæssigt (det bliver krævet af nogle firmaer).

Det fører til et problem: Hvis nogle kan cracke kodeordet til en af dine konti, kan det åbne døren til mange andre. Det er her, kodeordsmanagere kommer ind i billedet. De lagrer alle ens kontooplysninger på et centralt sted og laver automatisk loginskærme, således at man ikke selv behøver at huske dem (eller skrive dem ned på gule post-it-pads). Kodeordsbankboksen bliver sikret af et enkelt masterkodeord, som er det eneste, man er nødt til at huske.

Bitwarden er en gratis kodeordsmanager, og den er open source. Den gemmer dine kontooplysninger i et cloudlager, således at du har adgang til dem fra en enhver internetforbundet enhed. Bitwarden krypterer ved hjælp af AES 256-bit-kryptering og salted hashing, og derfor er data på dens servere ubrugelige uden dit masterkodeord – og din smartphone, hvis du vælger totrinsbekræftelse. Eftersom Bitwarden er cloud-baseret, kan den ikke bruges til at sikre kodeord til Wi-Fi-adgangspunkter, Windows-brugerkonti eller andre offlinetjenester, men til webkonti er den fremragende.

Se også:  Cybersikkerhed er godt – men cyber resilience er bedre
1 Opret en konto og aktiver totrinsbekræftelse

Besøg https://bitwarden.com, og vælg “Create an account.” Det masterkodeord, du skriver her, bliver den eneste mulighed for at få adgang til krypterede logins i fremtiden. Derfor skal du sikre dig, at det er noget, du kan huske. Tilføj et hint, som kun giver mening for dig. Når du er færdig, logger du ind.
>> Det er en god ide at initiere totrinsbekræftelse.

Det vil sige, at hvis dit masterkodeord bliver afluret, kan man ikke dekryptere dine logins uden verifikation fra din smartphone. Klik “Settings > Two-step login.” Skriv igen dit masterkodeord. Download så den relevante mobil-app (Authy til iOS eller Android og Microsoft Authenticator til Windows-enheder), og følg anvisningerne på skærmen til at oprette en bekræftelseskonto.

Se også:  Kendt botnet tilbage som den største trussel mod virksomheder

Brug smartphone-appen til at scanne QR-koden på din Bitwarden-kontoside [Billede A] og dermed forbinde de to konti. Log nu ind på Bitwarden. Du skal ikke kun bruge dit masterkodeord, men også en sikkerhedsnøgle på syv anslag, der bliver genereret af mobil-appen hver 20. sekund. Bitwarden giver dig en backupkode for det tilfældes skyld, at du mister din telefon. Gem den et sikkert sted.

Billede A

TAGS
Adgangskode
password
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S