Home » AOD Pro » Shuttle XPC XH410G [TEST]: Skræddersyet mikro-pc
Shuttle XPC XH410G [TEST]: Skræddersyet mikro-pc

Shuttle XPC XH410G [TEST]: Skræddersyet mikro-pc

Share

Shuttle giver usædvanlige frihedsgrader til at vælge processor, hukommelse, drev og grafikkort. Til denne test har firmaet dog selv truffet alle beslutningerne

Shuttle er en tysk it-virksomhed, der som udgangspunkt bygger såkaldte barebone-pc’er. Det vil sige, at en kunde starter med at vælge kabinet, strømforsyning og bundkort. Derefter kan vedkommende selv bestemme cpu-type og hukommelses- og diskkapacitet, samt om der skal indgå et separat grafikkort i pakken.

Hvis man har en stor rodekasse, kan man nøjes med at slippe omkring 2385 kroner for den nøgne – og i sig selv ufunktionelle – barebone-platform til den maskine, AOD har testet.

Dette koncept kan måske også være interessant for en virksomhed, der skal møblere et antal hjemmearbejdspladser med it. På den måde er det muligt at styre fra centralt hold, hvilke faciliteter der skal være tilgængelige for brugerne, og fjernadministrere en homogen maskinpark på en enklere måde.

Se også:  Maskinlæring til kamp mod ufine netbutikker
Småt er dyrt

Shuttle XH410G er dyrere end eksempelvis Acer TC-895, men samtidig svagere på cpu-, gpu-, ssd- og strømforsyningsfronten. Alligevel kan det give god mening at overveje Shuttle, hvis denne pc’s yderst kompakte mål er et stærkt købsargument. Det er nemt at finde plads til den lille sag, og hvis man oven i købet skulle være ejer af en skærm med tilgængelige gevindbøsninger til et VESA 75 eller 100 beslag, medfølger der monteringsbeslag, så computeren kan forsvinde helt ud af synsfeltet. På den måde kan man bygge sin egen all in one-computer med større valgfrihed og bedre opgraderingsmuligheder end med it-butikkernes hyldevarer.

Se også:  SSD'er [STORTEST]: Få fart på computeren med lynhurtige ssd-drev

Det separate grafikkort udtømmer de interne udbygningsmuligheder i XH410G, men heldigvis er der otte USB-porte til eksterne diske og andre enheder.

Subjektivt vurderet er pc’ens støjniveau meget lavt, og selv om der er to små cpu-ventilatorer, kommer det største støjbidrag fra den 85 mm store blæser på grafikkortet.


TAGS
arbejds-pc
erhverv
pc
Shuttle

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S