Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Shure: "Sådan omsætter man 100 års erfaring til perfekte hørebøffer"

Shure er trådt ind på banen for støjreducerende hovedtelefoner med de fremragende Aonic 50. De bygger på næsten 100 års erfaring indenfor professionel lydteknologi. Men hvad er det lige der gør, at man vover sig ind på et marked, der er så tætpakket og konkurrencepræget som støjreducerende hovedtelefoner? Vi fik en snak med Shure nordiske talsperson.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Shure er ikke til at komme udenom i den professionelle lydverden. I comsumer-verdenen er de dog et mere ubeskrevet blad.

Med de nye Aonic 50 viser de imidlertid på fornemste vis, hvordan et solidt know-how indenfor lydteknologi kan forenes med forbrugerorienterede features som livsstilslækkert design, trådløs forbindelse og støj reduktion.

Vi fik en snak med Simen Schikulski, som er nordisk talsperson for Shure.

Simen Schikulski. Simen Schikulski.

Et unikt udgangspunkt

Hvad er det lige der gør at man vover sig på et markedet, der er allerede er så pakket og konkurrencepræget som støjreducerende hovedtelefoner:

"Vi mener vi har noget andet at bidrage med end mange af de andre spillere. Med al respekt, så har Apple, Samsung og en del af større konkurrenter ikke den erfaring indenfor lydteknologi som vi har. Der findes dog konkurrenter, som har en lignende profil. Her taler vi eksempelvis Sennheiser.

Foruden ikoniske mikrofoner som SM57 og SM7B har vi produceret hovedtelefoner i rigtig mange år. Hovedtelefoner, der lever op til de krav professionelle stiller, for at kunne udøve eller producere musik. Det giver os nogle værktøjer til at finetune lyden, som vi har taget med os i Aonic 50, og som er ret overbeviste om at brugerne vil sætte pris på."

Shure Aonic 50. Shure Aonic 50.

Ikke kun til hyggelytning

Det fundament betyder også, at hovedtelefonerne er af en klasse, som gør dem egnet til andet end musiklytning på farten eller foran stereoanlægget.

"De vil også fint kunne bruges til musikproduktion. De er så tæt på lineære i deres lydgengivelse, som det kræves for at kunne indspille og mixe musik. Til den mobile musiker, der har behov for en trådfri løsning, vil Aonic 50 således fint kunne gå an."

Foruden trådløs forbindelse, så er Aonic 50 blandt de få hovedtelefoner, der kan tilkobles med USB C kabel, og det skaber et yderligere potentiale, som man ikke ser i særlig mange hovedtelefoner i dag.

Muligheden for at tilkoble hovedtelefonerne kablet med USB C gør, at man kan få det fulde udbytte af musik i høj kvalitet. For de kræsne lyttere er dette en vigtig egenskab, og vi ser flere og flere, der stiller store krav til lydkvaliteten, hvad enten de er på farten eller sidder derhjemme foran anlægget."

Mere på vej

Med Aonic 50 har Shure således sat barren helt i top. Der er ikke sparet på hverken i teknologi eller design.

Simen slutter af med at afsløre, at Aonic 50 blot er starten. Shure forventer at følge op med flere comsumer-hovedtelefoner, også i billigere prisklasser end Aonic 50.

"Hvis Aonic 50 svarer til en SM7B (en finere mikrofon til sang og radioproduktion), så kigger vi også mod at levere en SM57 (en billigere dynamisk mikrofon, som bruges stort overalt i studier og på koncertsteder), der kan levere solid lydkvalitet, men med mere basale egenskaber."

Læs vores test af Shure Aonic 50 nedenfor:

https://www.altomdata.dk/shure-aonic-50-test-forrygende-lyd-i-stoejreducerende-hoereboeffer/