Markedet for støjreducerende hovedtelefoner er tætpakket, så det er modigt for en ny spiller at bevæge sig den vej. Man skal virkelig have noget særligt at byde ind med for at det ikke bare virker som en dumdristig kamikaze-handling.
Det var lidt den tanke der ramte os som den første, men når vi alligevel gik til Aonic 50 med en vis forventning, er det fordi at Shure ikke bare er hvilken som helst producent. Brandet har 100 års erfaring med lydproduktion. Langt det meste hører til i den professionelle verden. Har du en hørt plade, lyttet til tale-radio eller været til koncert og festival i moderne tid, så har du næsten uden tvivl hørt lyden af Shure. Især deres SM57 og SM7B mikrofoner er fast inventar i lydstudier og på koncertsteder.
Producenten laver også professionelle studiehovedtelefoner, men har holdt sig fra comsumer-markedet. Indtil nu.
Med Aonic 50 entrerer de med stil. Hørebøfferne har et klassisk raffineret look med læder på hovedbånd og ørekopper samt aluminium i hængslet. Den simple plast på siden af ørekopperne virker måske en anelse uambitiøs i forhold til resten af headsettet, men i vores brune testeksemplar matchede den flot, så det er ikke noget, der gør alverden.
Der er simple kontrolknapper og USB C stik til opladning på højre ørekop og minijack ind/udgang i venstre.
Der er tale om et overear-headset af lidt større format. Det er nemt at justere pasformen og de store bløde læderpuder sidder behageligt på ørene. Man kan have Aonic 50 på flere timer, uden at det generer. Ørekopperne kan klappes fladt ned, så headsettet er nemmere at tage med i tasken. Aonic 50 kan dog ikke foldes sammen på samme måde som eksempelvis Sony WH-1000M4, så det optager lidt mere plads. Der medfølger en rund bæretaske, men den er altså så stor at det nærmest er fjollet. Den kunne man godt have sparet væk.
I æsken medfølger minijack-kabel med TRRS til smartphones i den anden ende samt et USB A til USB C kabel til opladning.
I sit udvalg af features er der grundlæggende hvad man forventer af et støjreducerende headset i den bedre klasse. Der er “Enviromental mode” som lukker lyd fra omgivelserne ind via mikrofonerne. Det sker på en ret naturlig måde, så det føles som om hørebøfferne forsvinder fra dit hoved.