Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Shark Gaming White Shark: Gaming-computer med bid

White Shark fanger blikket og kan udvides efter behov. Ydelsen er stærk, uden at nå de bedste i testen. Men spiloplevelsen vil sikkert være tilsvarende i mange spil.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

White Shark fra Shark er en kultiveret gamingcomputer. I vinduet i venstre side kan man se den installerede hardware badet i hvidt lys, den anden side er krydret med logo og gaming-attitude. Men der er også tale om en computer med et nærmest skandinavisk design, hvor kabinettet vel at mærke stammer fra USA.

Det er noget af en tilskuermagnet, og her på redaktionen tiltrak den mange beundrene blikke. Kabinettet virker også velbygget, det er desuden foret med lyddæmpene materiale. Computeren er dermed testens mest stille i drift, samtidig sørger tre store blæsere i front samt en bagtil for rigelig med luftgennemstrømning.

Kabinettet er ikke værktøjsfrit, men man kommer hurtigt ind i det ved at skrue fingerskruerne af. Kabinettet er testens højeste, det tredjedybeste og det bredeste, alligevel formår den at fremstå som værende elegant, en seriøs bedrift.

Det er et kabinet, der umiddelbart vil tale til gameren, der kunne tænkes at udvide computeren senere. Der er plads til en hel del drev, og det samme kan siges om antallet af slots til indstikskort, hvoraf der er syv. Det kan også udnyttes af det installerede MSI-bundkort. Herunder hører muligheden for at installere grafikkort nummer to.

Det er ikke den mest featuretunge computer

Der er ikke et optisk drev, intet Wi-Fi og kun et drev. Systemdrevet er til gengæld en hurtig ssd på 500 GB, hvilket kun ADesk Gamer ellers kan prale af.

Men der er det vigtigste, en god hardwaresammensætning til en meget fordelagtig pris, hvor det er gamingydelsen, der er i fokus. Dog er kabinettet forberedt til vandkøling med to huller bagtil. USB-portene fortil på toppen af kabinettet er tydeligt markerede, så man kan se, hvad der er USB 3.0, og hvad der er USB 2.0, godt gået.

White Shark benytter som testens eneste deltager en Intel Core i5-6600K- processor. Den er firkernet med en standard taktfrekvens på 3,50 GHz, har ikke hyperthreading, men kan nå 3,90 GHz. Det er et interessant valg, processoren er en del langsommere end Core i7-modellerne, men en hel del stærkere end Core i5-6400 for eksempel.

Det ses i spil, hvor den sammen med det stærke let overclockede MSI Aero GTX 1070-grafikkort sørger for virkelig god spilydelse i full HD og sågar 2560 x1440 pixel. Den opnår ikke så imponerende fps-antal som de bedste, men White Shark kan lige så godt klare de to spil i nævnte opløsninger uden svinkeærinder.

Samtidig er denne computer testens næstmest sparsommelige gamer.

Produkt: White Shark Producent: Shark Gaming Produkt: White Shark
Producent: Shark Gaming

[irp]