Home » Robot » Snart får robotter følsom hud – det åbner op for en helt ny type sexrobotter
Snart får robotter følsom hud – det åbner op for en helt ny type sexrobotter

Snart får robotter følsom hud – det åbner op for en helt ny type sexrobotter

Share

En helt ny printteknologi gør det muligt at give robotter en form for hud, som kan sanse varme og berøring. Mulighederne for blandt andet sansende sexrobotter er indlysende, vurderer eksperter

Det er svært at have et tæt og intimt forhold til en robot – ikke mindst fordi det kræver enorme beregninger for robotten at kunne føre en almindelig samtale. Men nu har forskere opdaget en ny måde at gøre samværet med en robot mere intimt på: med en helt ny type kunstig, sansende hud.

Teknologien er udviklet på universitetet California Institute of Technology (Caltech). Ifølge folkene bag den nye hud vil den gøre robotter i stand til at måle temperaturer og eventuelt giftige kemikalier. Men det er måske et helt andet sted, hvor der er penge at tjene på opfindelsen.

Huden kan nemlig betyde et stort gennembrud for fysisk, naturtro kontakt mellem mennesker og sociale robotter, herunder ikke mindst sexrobotter.

Se også:  Årets automatikmesse åbner i dag – robotter er den nye arbejdskraft
Sensorer printes i huden

Den kunstige hud er udviklet som en del af en robotteknisk platform, hvor sensorer printes ned i huden, på samme måde som tekst udskrives på et stykke papir i en printer. Caltech-forskerne har skabt robothuden i hydrogel, et kunstmateriale kendt fra for eksempel bløde kontaktlinser.

I praksis testes den kunstige hud med sensorer sat på menneskelig hud. Tanken er, at huden i fremtiden skal anvendes på eksempelvis robotters fingerspidser. Dermed vil en robot kunne sanse varme og berøring fra en menneskekrop og reagere på dette input.

Udviklingen åbner også for nye muligheder for at skabe bedre såkaldte sociale robotter – ikke kun til sex – som kan gøre gavn på for eksempel plejehjem, anslår flere eksperter.

Sexrobotter er klar i 2050

En af eksperterne er den engelske forsker i ”social robotics” David Levy. Ikke alene kan robotter overtage flere sociale funktioner; de vil også i de næste årtier blive en foretrukken sexpartner for mange, mener David Levy.

Se også:  Ny undervandsdrone har otte drejelige motorer og kan udstyres efter behov

”Jeg tror, at de første sofistikerede sexrobotter vil være på markedet i 2050, men der vil gå yderligere 50 år, før de er almindelige,” udtaler David Levy til den britiske avis The Sun.

Robotsex udjævner ulighed

I en artikel i det amerikanske magasin Mens Health anslår etikekspert Neil MacArthur fra Canadas University of Manitoba, at sexrobotter også kan hjælpe med ”intimitet og seksuel ulighed”.

Kort sagt, kan sexrobotter hjælpe mennesker med at finde en partner, hvis de måske har svært ved det blandt deres medmennesker.

Tanken er ikke helt så fremmed, som man måske skulle tro. Ifølge spørgeundersøgelse udført af hjemmesiden Sexual Alpha svarer to ud af fem, at de er åbne for tanken om at have sex med en robot. Sexual Alpha beskæftiger blandt andet med vores sexual-vaner.


TAGS
robot
sexlegetøj
sexrobot

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S