Home » Underholdning » Sexet verdenssucces i hjemmebiografen
Sexet verdenssucces i hjemmebiografen

Sexet verdenssucces i hjemmebiografen

Share

Succes-fænomenet Fifty Shades of Grey ligger på tredjepladsen over bio-succeser i 2015. Nu udkommer det opsigtsvækkende S/M-drama på dvd og Blu-ray

90 millioner kopier solgt på 52 sprog. Og det hele på blot et par år. Så hurtigt er det gået for verdensfænomenet Fifty Shades, som nu er klar til hjemmebiffen i form af dvd og Blu-ray.

Det hele begyndte med en selvudgivelse. I 2011 solgte forfatteren E.L. James sin roman Fifty Shades of Grey som e-bog og print-on-demand (bogen printes først ved bestilling). Fifty Shades of Grey beskriver en usikker, ung kvinde, som indleder et sadomasochistisk forhold til en lidt ældre, dominerende forretningsmand.

‘Den erotiske handling fængede øjeblikkeligt, især blandt kvinder. Bogen solgte som varmt brød, og året efter udkom de efterfølgende to titler, Fifty Shades Darker og Fifty Shades Freed. Denne gang på et etableret forlag. En verdenssucces var grundlagt.

[pt id=’2035561′ size=’large’ link=’file’]

 

Selvom anmelderkorpsets kritik ikke har været den bedste, nærmest lunken, har det ikke stoppet trilogiens enorme popularitet. En filmatisering af det erotisk-romantiske drama var næste naturlige skridt, og i år nåede første del, Fifty Shades of Grey, så det store lærred.

Se også:  Samsung skyder et 130" filmbillede direkte op på din væg

Stor interesse trods lunken kritik

Allerede inden premieren var forventningerne i top. For eksempel blev traileren set 100 millioner gange, hvilket er det største antal visninger nogensinde.

Filmen blev ingen anmeldersucces, men ligesom med bøgerne var også biografgængerne ligeglade. Det erotiske S/M-drama nåede at sælge billetter for over 560 millioner dollar, hvilket gør filmen til den tredje bedst sælgende i 2015, kun overgået af Furious 7 og Avengers: Age of Ultron.
I kølvandet på både film og bøger blomstrede interessen for S/M.

Byggemarkeder måtte melde udsolgt i reb og snore, mens erotiske webshops blev besøgt af kvinder, som ville have sexlegetøj med en snert af bondage. Netop kvinder var blandt de mest ivrige læsere og biografgængere. Særligt gruppen over 30 år, og det har givet genren øgenavnet ”mummy porn”.

Men anmelderne kan rynke nok så meget på næsen, som de lyster. Fifty Shades of Grey er en succes på bog og på lærredet. Nu kommer chancen for at få den dampende hede sexfantasi hjem i stuen. Eller i soveværelset.

Produkttype: DVD og Blu-ray
Udkommer: 19. juni
Leverandør: Universal Sony Pictures

[pt id=’2035562′ size=’large’ link=’file’]

 

• Dakota Mayi Johnson (Anastasia Steele) er datter af Don Johnson og Melanie Griffith.

Se også:  JBL Bar 9.1 [TEST]: Omsluttende lydbar sætter nye standarder

• Filmen indtjente næsten 95 millioner dollar i premiereweekenden.

• Jamie Dornan begyndte intens workout tre timer dagligt, så snart han fik rollen som Christian Grey. Dornan er tidligere undertøjsmodel.

• Fifty Shades of Grey er første del i en trilogi skrevet af E. L. James.

Den usikre universitetsstuderende Anastasia (Dakota Johnson) skal lave et interview med erhvervsfyrsten Christian Grey (Jamie Dornan). Allerede under dette første møde mærker de begge en erotisk spænding. Den dominerende, overkontrollerede Grey formår at vikle Anastasia om sin lillefinger, og den 21-årige kvinde kan ikke modstå ham.

Snart hvirvles de ind i et forhold af dampende erotik og bondage. S/M-lege med håndjern og pisk bliver omdrejningspunktet i deres stævne-møder, og selv om Anastasia er konstant i tvivl, fortsætter hun og underkaster sig hans bizarre krav. Blandt andet, at hun kun må spise bestemte fødevarer, og at hun skal underskrive en tavshedskontrakt.

Forholdet både udvikler og begrænser den unge kvinde og til sidst må Anastasia enten bryde ud – eller bryde sammen.


TAGS
film
hjemmebiograf

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S