Home » Robot » Severin Chill [TEST]: Prisbomben er ikke helt elendig
Severin Chill [TEST]: Prisbomben er ikke helt elendig

Severin Chill [TEST]: Prisbomben er ikke helt elendig

Share

Severin Chill må give op over for tykke tæpper, men ellers klarer testens billigste robotstøvsuger sig hæderligt

Severin er fra en stor tysk fabrik, og den udmærker sig især ved lav pris. Men duer den så til noget?

Rengøringen af hårde og glatte gulve går fint. Men sugestyrken er trods alt for beskeden til støvsugning af andet end almindelige korthårede tæpper.

Severin Chill kan godt fjerne katte- og hundehår fra tæpper. Hvis altså hårene ikke er for lange og tykke. Har du en korthårskat, er det ikke noget problem, men har du en langhåret collie, må støvsugeren (som også nogle dyrere modeller) give op.

Se også:  Ny robotstøvsuger kan transformere sig om til en gulvmoppe

Med en skyder på undersiden kan du indstille robotten til enten lyse eller mørke gulvflader, idet Chill ellers kan antage mørke områder for at være særligt snavsede. Støvbeholderens kapacitet er på 350 ml, og beholderen sidder under en toplem og er lige til at tage op, uden at der falder snavs ud. Den enkle, lille maskine er kun 28 cm stor og 7 cm høj, og den har en vægt på 1,8 kg. Trods størrelsen har Chill en ret effektiv motor med et lydniveau så lavt som 65 dB.

Ingen ladestation

Severin Chill er den eneste robotstøvsuger i testen, der ikke har ladestation og automatisk opladning. I stedet medfølger en lille netadapter, som du tilslutter på siden af maskinen. Robotten har ikke så mange features som testens øvrige. Severin anvender traditionel ”bump-og-bak-teknik”, som så mange andre (og nogle dyrere) modeller.

Mødet med ting, gulvlister og møbler foregår dog blidt takket være en tyk gummiliste. Robotten har også de sensorer, der skal til for at finde omkring og undgå trapper og afsatser m.m.

Sådan gør du

Når Chill skal støvsuge, stiller du bare robotten midt på gulvet og tænder for kontakten på siden. Først bevæger den sig lidt tilfældigt rundt i zigzag. Derpå kredser den rundt i stadigt større cirkler, til den når væggen, hvor den så begynder at køre langs kanten og også støvsuge i hjørnerne. Derefter fortsætter den rengøringen i cirkler igen. På den måde kommer den hen over hele gulvfladen inklusive hjørner og langs vægge, og den gør pænt rent i hjørner.

Der er ikke mulighed for at programmere noget som helst, og som udgangspunkt bør Severin Chill kun køre, når nogen er hjemme. Den lille robot kan nemlig godt komme i klemme eller sætte sig fast i forsøg på at forcere et dørtrin eller lignende relativt lav forhindring.

Batteriet leverer en driftstid på 90 minutter, og den normale ladetid er også cirka 90 minutter.

Batteriet leverer en driftstid på 90 minutter, og den normale ladetid er også cirka 90 minutter.


Severin Chill
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3.5
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
robotstøvsuger
Severin Chill

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S