Home » Kamera » Test: Seriøst kamera i lommeformat
Test: Seriøst kamera i lommeformat

Test: Seriøst kamera i lommeformat

Share

Selvom du vælger et kompakt kamera, behøver du ikke gå på kompromis med funktioner og billedkvalitet. Det er det nye PowerShot G5 X et godt bevis på

Vi ved jo godt, at et stort spejlreflekskamera normalt tager de bedste billeder. Det er bare ikke altid pratisk at slæbe rundt med sådan et.

Selvom omstændighederne ikke er til det store kamera-setup, behøver du dog ikke droppe alt håb om lækre fotos og overgive dig til din smartphone. Med det nye PowerShot G5 X er det lykkedes Canon at klemme rigtig meget af det, du forventer af et seriøst kamera, ned i lommeformat.

Fuld kontrol

Kameraet fylder mindre end en smartphone i højde og bredde. Dog er det en del tykkere, og med en vægt på 377 gram har kameraet en betryggende tyngde, der understreger den solide byggekvalitet.

Trods det kompakte design er muligheden for manuel styring ikke mindre end på mange spejlreflekskameraer. Stort set alle knapper kan konfigureres efter ønske sådan, at du får de funktioner, du har behov for, lige ved hånden.

Fra bagsidens store touchskærm er der adgang til kameraets funktioner, helt ned i de dybeste lag. Samtidig er der mulighed for at se dine motiver – både dem du skal til at tage og dem, du allerede har taget. Skærmen leverer et utrolig flot og skarpt billede, og den kan vippes og drejes i stort set hvilken som helst vinkel, så det er nemt både at skyde selfies, koncertfotos, og hvad man ellers kan finde på.

Se også:  Spejlløse kameraer [TEST]: Høj kvalitet til fornuftige priser

Foretrækker du at fange dit motiv gennem en god gammeldags søger, så finder du sådan en på toppen af kameraet. Selvom der er tale om en digital en af slagsen, står motivet ekstremt skarpt på den lille skærm. På den modsatte side gemmer sig en indbygget blitz, mens der ovenpå befinder sig en sko, hvor du selv kan placere en blitz, hvis du foretrækker at bruge en ekstern.

De fleste smartphones er større end dette Canon,  selvom det har ligheder med et spejlreflekskamera.

De fleste smartphones er større end dette Canon, selvom det har ligheder med et spejlreflekskamera.

Enestående billeder

Selvom størrelsen sætter begrænsninger, har Canon gjort en beundringsvædig indsats for at fylde det lille apparat med billedteknik af høj klasse. Kameraet gør brug af en 1″ CMOS-sensor med 20.2 megapixel samt en kraftfuld Digic 6-processor, som man også finder i nogle af Canons topkameraer.

Et 24-100 millimeter zoom-objektiv med 9-bladet f/1.8-2.8 blænde sikrer, at du er godt stillet, hvad enten du vil skyde store naturlandskaber eller nærportrætter. Er det den lækre “bokeh”-effekt du higer efter, så leverer G5 X varen fuldt på linje med mange spejlreflekskameraer.

Avanceret autopilot

Har du ikke behov for fuld, manuel kontrol, er der rig mulighed for at overlade indstillingerne til kameraet. Der kan vælges forskellige scener, eller du kan blot vælge “auto”, så finder kameraet automatisk de bedste indstillinger. Funktionen er til at stole på og tager helt igennem fornuftige valg.

Se også:  System- og spejlreflekskameraer [STORTEST]: Feriebilleder med saft og kraft

Kameraet har desuden en avanceret autofokus, som blandt andet giver mulighed for at låse fokus, eksempelvis på et menneske, så det forbliver i fokus, selv hvis det bevæger sig. Er der mange objekter i billedet, bliver kameraet dog forvirret, så fokus pludselig skifter fra det ene til det andet.

Moderat videokvalitet

Kameraet kan selvfølgelig også skyde video, og det gør det sådan set rigtig flot. Ikke mindst på grund af en effektiv billedstabilisering, der sørger for, at billedet forbliver relativt jævnt, selv ved håndholdte optagelser.

Den maksimale optagekvalitet er full HD, 60 fps. Det er ikke ligefrem overvældende. Ærligt talt er vi lidt skuffede over, at det ikke går op til 4K. Det er efterhånden standard hos konkurrenterne.

Trådløs forbindelse

Takket være indbygget Wi-Fi kan du lynhurtigt sende dine pletskud fra kameraet til mobilen og derefter dele dem. Har din smartphone NFC, skal du blot røre kameraet med den, så sendes billedet.

Mobilen kan også bruges som fjernbetjening til kameraet.

En smart funktion: Digital søger
Ligesom et spejlreflekskamera har PowerShot G5 X en rigtig søger til at fange motivet. Den består i en ultraskarp OLED-skærm med hele 2.360.000 pixel fordelt på kun 0,39″. 

DT12_canon02


Canon PowerShot G5 X
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Resume

Pris: 6499 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Canon PowerShot G5 X Mark II
TAGS
Canon
Kamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S