Home » Transport » Segway miniLITE og Kickscooter ES1 [TEST]: Elektrisk transport med mobilbetjening
Segway miniLITE og Kickscooter ES1 [TEST]: Elektrisk transport med mobilbetjening

Segway miniLITE og Kickscooter ES1 [TEST]: Elektrisk transport med mobilbetjening

Share

Segway er klar med to eldrevne transportmidler, hvor en app til din smartphone føjer nye dimensioner til køreoplevelsen. Vi tog en testkørsel

Du kender sikkert Segway for de store horder af turister der, med hjelmen spændt godt fast på hovedet, drøner Københavns midtby rundt på de elektroniske transportmidler – og nåh ja, så var der det der med stifteren, som selv drønede i graven på sin Segway.

Men Segway laver faktisk også andre typer eldrevne køretøjer, udover den klassiske turistmodel. Vi testede de to nyeste.

To typer transportmiddel

Der er tale om Kickscooter ES1, et elektrisk løbehjul, samt miniLITE, en slags miniudgave af den klassiske Segway.

Sidstnævnte skal mest betragtes som et sjovt legetøj og er da også beregnet for børn i 8-14-årsalderen. KickScooter kan derimod fint fungere som et seriøst transportmiddel. Hvor – og i det hele taget om – det er tilladt at benytte det på offentlig vej i Danmark, er dog uvist.

Se også:  Segway klar med sit vildeste el-løbehjul nogensinde - topfart på 70 km/t
Nem at finde ud af

Med en fart på op til 20 km/t. passer Kickscooteren godt til en tur hen ad cykelstien. Skub den i gang med foden, så tager den selv fat og bruger den elektriske motor til at føre dig afsted. Du skal bare holde balancen og styre med stangen foran dig. Det er ret nemt og ikke noget, der kræver den store træning.

Foran dig, på stangen, har du et simpelt display, der viser din fart og batteriniveau. Kickscooteren kører pænt langt på en opladning. Du får nemt 30 kilometer ud af den, men den tager dog også nogle timer at lade op igen.

Ikke til lange ben

Segway miniLITE har ikke nogen styrestang til dine hænder. Du stiller dig på pladen, finder balancen, og så styrer du ellers brættet ved at læne dig frem og tilbage.

Se også:  Lad elbilen op mens du kører

Vil du dreje, skal du vippe til stangen i midten med dine knæ. Har man vokset sig højere end den tiltænkte målgruppe, så bliver det dog i stedet læggene, der styrer, og måske derfor fik vi ikke en optimal oplevelse med miniLITE.

Vi har prøvet lignende boards, hvor du blot skal læne dig til siderne for at dreje, og det synes vi bedre om. Men har du kropsstørrelsen til miniLITE, vil oplevelsen givetvis være bedre.

En fordel er, at boardet balancerer af sig selv, når du tænder det, så du nemt kan komme op på det. Batterilevetiden var glimrende. Du kan køre flere timer før boardet skal i stikkontakten.

TAGS
el-motor
elektr
segway
transport

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S