Home » Hovedtelefoner og højttalere » Sennheiser Ambeo [TEST]: En helt ny dimension til dine videooptagelser
Sennheiser Ambeo [TEST]: En helt ny dimension til dine videooptagelser

Sennheiser Ambeo [TEST]: En helt ny dimension til dine videooptagelser

Share

Sennheisers Ambeo headset giver dig ikke bare lækker lyd og noise cancelling. Det optager også lyd i 3D, så du får en helt særlig oplevelse i dine videooptagelser

Vi kender surroundlyd fra biografen, men den lyd, vi selv optager, når vi skyder video med mobilen, er almindeligvis flad og todimensionel.
Sennheiser har imidlertid tryllet, så deres nye Ambeo headset er i stand til at optage ”3D-lyd”, der giver dig en helt særlig rummelig fornemmelse.

Diskret design

Denne egenskab er mulig takket være binaurale mikrofoner, der gør headsettet i stand til at opfange lyden, ligesom dine ører gør det.

Man ser dem tydeligt på siden af hvert ørestykke, men det er ikke fordi, de fintfølende mikrofoner på nogen måde forstyrrer designet. Sennheiser har fået det til at gå op i en højere enhed, så mikrofoner og mikrohøjttalere forenes på nydelig vis i de bløde ørebøjler, der vikles om øret, så de sidder behageligt, uden at du skal stoppe øredutterne alt for langt ind i øret.

Det meste af teknologien sidder dog i den relativt store fjernbetjening længere nede på ledningen.

Se også:  Sennheiser HD 820 S + HDV 820 [TEST]: Lukkede hørebøffer af højeste karat
Imponerende oplevelse

Den testede udgave af Ambeo er skabt til iPhone, men der er også en Android-version på vej. Sæt den i Lightning-stikket, så er headsettet klar til både at afspille og optage lyd.

Det sidste gør du ved at aktivere optagelse på fjernbetjeningen og så gå ind i kamera-appen og trykke Record, helt som du ville gøre, hvis du skulle optage enhver anden video. Her er forskellen blot, at Ambeo overtager lydoptagelsesfunktionen og anvender sine avancerede mikrofoner til at opfange lyden i ”3D”.

Og det er faktisk en imponerende oplevelse at lytte til. Du får en helt klar rummelig fornemmelse af, hvad der sker rundt omkring den person, der har optaget. Du hører tydeligt, hvilket retning de forskellige lyde kommer fra, og hvor de bevæger sig hen, hvis de er i bevægelse. Effekten kan ikke kun høres i et Ambeo-headset koblet på en iPhone, men i et hvilket som helst headset og fra en hvilken som helst kilde.

Se også:  Turtle Beach Battle Buds [TEST]: Gaming-headset i mikroformat
Førsteklasses lydteknik

Ambeo er dog ikke bare en ”one-trick-pony”, som kun er værd at købe for 3D-effekten. Faktisk er headsettet værd at investere i, selvom du overhovedet ingen intention har om at bruge 3D-funktionen.

Det er nemlig også et fremragende headset til ganske almindelig musiklytning. Der er kræset om lydgengivelsen i en grad som få andre headsets. Sennheiser har allieret sig med Apogee, som har et stort navn inden for professionel lydproduktion, hvor de skaber nogle af de bedste convertere på markedet.

Således står Apogee også bag konverteringen af det digitale signal til det analoge og omvendt. Producenten har ligeledes leveret forstærkere til mikrofonerne og deres Soft Limit teknologi, som optimerer lyden i headsettet.
Det er der kommet et særdeles velspillende headset ud af.

Oveni disse funktioner får du aktiv støjreduktion og en transparency-funktion, som via mikrofonerne lukker lyd fra omverdenen ind i headsettet, så det eksempelvis er muligt at høre, hvad der sker omkring dig, hvis du lytter til musik ude i trafikken.

Sennheiser Ambeo
  • Features
  • Lydkvalitet
  • Design
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Den tredimensionelle effekt er imponerende, når du optager lyd med Ambeo. Du føler virkelig, at videoens handling foregår rundt omkring dig. Men selv uden denne funktion er Ambeo et fremragende headset med lyd i særklasse og effektiv noise cancelling. «

Nøgletal
Pris: 2350 kr.
Frekvensområde: 15 Hz – 22 kHz
Lydteknologi: Binaurale mikrofoner, Soft Limit, AD/DA-konvertering og mic preamp fra Apogee
Funktioner: 3D-lydoptagelse, Transparent Hearing, ANC, EQ
Tilslutning: Apple MFi Lightnig-stik
Betjening: Remote på ledning + app

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
3D-Lyd
høretelefoner
in-ear
sennheiser

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S