Home » Styresystem » Send filer til venner og familie med Skype
Send filer til venner og familie med Skype

Send filer til venner og familie med Skype

Share

Du bruger måske allerede nu Skype til at ringe gratis med over nettet – eller til at sende beskeder. Men programmet har endnu flere muligheder

Du er formentlig vant til at bruge Skype til gratis telefonsamtaler over nettet og til at sende beskeder – Skype er også Microsofts beskedtjeneste. Men du kan gøre endnu mere med dette nyttige kommunikationsredskab.

For eksempel kan du anvende det, hvis du vil sende filer direkte til en anden person, mens I sidder og skyper eller chatter over besked-funktionen. Filerne kan være alt fra fotos af dine børn over regneark til præsentationer på din arbejdsplads. Det er meget nemmere end først at skulle åbne en web-mailtjeneste, og du bliver ikke afbrudt undervejs i din samtale.

Her vil vi vise, hvordan du sender mails i forskellige situationer – som en besked eller midt i en samtale. Du kan sende filer på samme måde, mens du video-telefonerer.

Hvis du ikke har Skype, skal du først hente programmet, og du skal vælge versionen til Skrivebord. Du finder den danske version af Skype på www.skype.com/da (”Få Skype til Windows-skrivebord”). Når programmet er installeret, kan du oprette en konto, eller logge ind med din Facebook- eller Microsoft-konto.

[pt id=’2033674′ size=’large’ link=’file’]

 

Først viser vi, hvordan du sender en fil til en person ved hjælp af Skypes indbyggede beskedtjeneste. Find en person i din liste over kontakter, og klik på vedkommen-des navn. Så vises personens kontaktinformationer og de seneste beskeder. Hvis personen ikke er på kontaktlisten, kan han tilføjes, for eksempel via Facebook.

[pt id=’2033675′ size=’large’ link=’file’]

 

Vælg den person, som skal have en fil, højreklik, og vælg herefter ”Send filer …” i kontekstmenuen. Find filen på din pc’s harddisk, og klik på ”Åbn”, ligesom når du vedhæfter en fil til en mail. I kontekstmenuen kunne du også vælge at vise din skærm, sende en videobesked, sende kontakter osv.

[pt id=’2033676′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du klikker på ”Åbn”, vil modtageren se en besked i beskedfeltet med filens navn og type. Modtageren kan så acceptere eller afvise filen. Du ved, at filen er blevet sendt og er kommet helt og fuldt frem, når statusbeskeden nederst i vinduet ændres fra ”Venter” til ”Din fil er blevet sendt”.

Se også:  Guide: Genvej til flotte fotos med HDR
[pt id=’2033677′ size=’large’ link=’file’]

 

Ligesom du kan sende en fil til en eksisterende kontakt uden at ringe dem op, kan du også sende en fil under en samtale (med eller uden video). Påbegynd samtalen på normal vis ved at højreklikke på en person og vælge ”Ring til denne person”. Når modtageren svarer, ser skærmen ud som på billedet.

[pt id=’2033678′ size=’large’ link=’file’]

 

Under samtalen kan du nu klikke på plusknappen i bunden og vælge ”Send fil” fra den menu, som dukker op. Find filen, vælg den, og klik ”Åbn”. Du får ikke at vide, at filen venter på at blive sendt som i trin 4, men det skal du ikke tage dig af. Modtageren vil blive gjort opmærksom på filen.

[pt id=’2033679′ size=’large’ link=’file’]

 

Modtageren vil bemærke en farvet prik over talebobleikonet nederst til venstre – den viser, de har modtaget en fil som en besked. Når der klikkes på taleboble-ikonet, vil et vindue vise filens detaljer. Det downloades ikke automatisk. Modtageren skal klikke ”Gem som” for at gemme det på egen harddisk.

[pt id=’2033680′ size=’large’ link=’file’]

 

Hvis du har lagt en fil fra Skype et forkert sted, er den nem at finde igen. Klik på afsenderens navn, scroll ned igennem dine seneste dialoger, indtil du finder filen. Klik til sidst på knappen ”Åbn fil”. Alternativt kan du klikke på linket ”Vis i mappe”, så filen vises i et nyt vindue.

[pt id=’2033681′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]
Se også:  Microsoft Surface Pro 6 [TEST]: Ikonisk tablet opgraderet – sådan da …

Datatid TechLifes bedste tip

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Guide
Microsoft
Skype
Tips og trick

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S