Home » Software » Facebook Live: Send direkte tv til hele verden
Facebook Live: Send direkte tv til hele verden

Facebook Live: Send direkte tv til hele verden

Share
Interessen er der

Livevideoer er endnu ikke så udbredt i Danmark, men interessen er der tilsyneladende. Datatid TechLife testede funktionen, og vores korte liveoptagelse fra en baggård nåede på et par timer op på 80 visninger.

På få timer nåede vores kedelige livevideo at blive vist 80 gange, og vi havde endda sat delingen, så kun vennerne kunne se den.

På få timer nåede vores kedelige livevideo at blive vist 80 gange, og vi havde endda sat delingen, så kun vennerne kunne se den.

På under et år, siden de første tjenester dukkede op, har millioner hentet og brugt livevideo-apps.

Alene Twitters app, Periscope, blev hentet 10 millioner gange inden for sit første halve leveår i 2015.

Vil du have en fornemmelse af, hvor hurtigt en livevideo bliver spredt over hele kloden, så gå ind på facebook.com/livemap. Her får du et verdenskort med blå prikker, som angiver, at her bliver optaget en livevideo.

Et verdenskort med blå prikker viser, hvorfra der sendes direkte Facebook-videoer. Du finder kortet på facebook.com/livemap. Jo større vibrerende prik, des flere er i gang med at se en video. De fleste prikker befinder sig i Sydeuropa, Asien og USA.

Et verdenskort med blå prikker viser, hvorfra der sendes direkte Facebook-videoer. Du finder kortet på facebook.com/livemap. Jo større vibrerende prik, des flere er i gang med at se en video. De fleste prikker befinder sig i Sydeuropa, Asien og USA.

Du åbner en video på kortet ved at føre musen hen over prikken. Klik på prikken, hvis videoen skal udvides fra det lille billede til et større.

Du får vist, hvor mange der ser med – foruden dig selv – og med streger hen over verdenskortet angives det, hvor de befinder sig.

Kortet kan også tilgås fra din profil i en browser. Find det i venstre side under ”Apps”.

Se også:  Nu kan du slette alt hvad Facebook ved om din færden på nettet

Optagelserne er ofte af dagligdagsbegivenheder, sportskampe eller fra studiet hos et professionelt nyhedsmedie.

Datatid TechLife har blandt andet været med til karateopvisning i Georgien og klargøring af et koncertanlæg i indre Mongoliet. De fleste videoer har mellem 10 og 100 seere. De mest populære, blandt andet af en biljagt fra USA, fik over 4000 seere.

Tallet lyder måske ikke så højt, men det stiger, når videoen efterfølgende deles på Facebook.

Tæt på historiske øjeblikke

Spørgsmålet er så, hvordan det vil forandre markedet for tv og streaming.

Brugere, som i USA har optaget live fra store professionelle boksekampe, risikerer at få blokeret deres konto i Periscope, livevideo-appen som i dag ejes af Twitter.

Ved at optage og sende live fra begivenheden udhuler de fortjenesten for den tv-station, som har betalt for rettighederne til at vise boksekampen.

Omvendt spås livevideoer et internationalt gennembrud, som tog sin begyndelse under de olympiske lege i Rio denne sommer, hvor tusinder sender live fra legene.

Og til november kan livevideo for alvor blive ”det nye sort” i nyhedsformidling og nå nye højder under præsidentvalgkampen i USA, hvor både deltagere, kandidater og journalister i marken i stort tal vil sende direkte – og dermed give en anderledes og ofte overraskende vinkel på begivenhederne.

Med Facebook Live og andre lignende tjenester får vi ikke blot indblik i hverdagen kloden rundt, men kan også komme meget tæt på de historiske øjeblikke inden for eksempelvis politik og sport.

Muligheder og fælder
Liveoptagelser er en uredigeret meddelelsesform, og når først katten er ude af sækken, kan du ikke fange den ind igen. Vær derfor opmærksom på, hvad du optager, og hvilke mulige konsekvenser det har. I USA har en kvinde optaget sig selv, mens hun fremsatte slet skjulte trusler mod sin formodet utro ægtemand, og en ung mand optog uforvarende en video af et par af kammeraterne, som blev skudt midt i en fredelig smøgpause. Sidstnævnte optagelse blev set og delt af millioner. De to eksempler er ekstreme, men viser, at livevideo har stor gennemslagskraft. Flere udbydere, blandt andre Meerkat, beder på deres hjemmeside brugerne om ikke at optræde krænkende eller nøgne i deres videoer. Liveoptagelser kan være private, sjove, illustrative og alvorlige, og mediet har store perspektiver. Ud over store, fælles begivenheder, reklame for ens firmaprodukter, test af nye gadgets, private fester eller som bevis i politiets opklaringsarbejde kan direkte video bruges til at give nye perspektiver på tilværelsen.Du kan blandt andet spænde et actionkamera som GoPro på en hjelm eller sende en drone til vejrs Private optagelser giver ingen juridiske problemer. Her spiller to unge franskmænd basket, mens de ruller rundt på et Oxboard (en Segway uden stang). Billedkvaliteten er dog på det jævne.for at lave direkte ”tv” på en helt ny måde. Men vær opmærksom på, hvad du må og ikke må. Der er eksempler på, at folk har sat deres smartphone op foran et tv og delt film og tv-serier, som de ikke har ophavsretten til. Det kan i værste fald gå hen og blive en særdeles dyr fornøjelse.

Se også:  Sådan spotter du de falske Facebook-profiler

Private optagelser giver ingen juridiske problemer. Her spiller to unge franskmænd basket, mens de ruller rundt på et Oxboard (en Segway uden stang). Billedkvaliteten er dog på det jævne.

TAGS
Facebook
Live
live optagelse
Mobiltelefon
videooptagelse

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S