Home » Software » Facebook Live: Send direkte tv til hele verden
Facebook Live: Send direkte tv til hele verden

Facebook Live: Send direkte tv til hele verden

Share
Bestem dit eget publikum

Du kan optage motiver foran dig selv eller med et klik på et ikon på skærmen vende kameraet og lave optagelser med dig selv.

Undervejs kan du skifte mellem en række filtre, for eksempel optagelse i sort/hvid, og du kan tegne på din video ved at klikke på en af de farvede prikker i bunden af skærmen.

Du tegner ved at føre fingeren hen over skærmen, præcis som et barn tegner på sin iPad. De fleste apps gør det muligt selv at udvælge sine modtagere.

Du kan også tilføje detaljer som sted, tidspunkt (tidsforskelle ophører ikke, blot fordi du sender live) og kategori, for eksempel ”Nyheder” eller ”Politik”. Husk, at selv om du kun ønsker at dele din video med bestemte modtagere, kan du ikke være sikker på, at de ikke deler den videre.

Nøjagtig som det gælder for ethvert andet opslag, du laver på de sociale medier, hvad enten det er Twitter eller Facebook.

Bruger du Facebook Live, indstiller du målgruppen ved at klikke på trekanten i den lille rullemenu, som sidder under dit profilbillede. Her vælger du til og fra, hvem der skal se dine filmede opslag. Præcis som med et hvert andet opslag.

Se også:  4 gode råd til at undgå identitetstyveri på Facebook

Videoen kan udelukkende ses af dig (for eksempel dine første forsøg), af dine venner og familie eller være tilgængelig for alle. Mere specifikt kan du udvælge enkelte personer, folk i nærheden af dig eller medlemmer af en Facebook-gruppe. Disse får så en notifikation om, at du lige nu sender direkte.

Klikker de på notifikationen, ledes de hen til din video, hvor de live kan kommentere med tekst eller emoticons: De små ikoner, som angiver, hvilket humør afsenderen er i.

Kan de lide, hvad de ser, kan de med et tryk på en knap i bunden af skærmen fremover abonnere på dine liveoptagelser, lidt i stil med en YouTube-kanal. Vær ikke ærgerlig, hvis nogle modtagere misser din optagelse. Videoen ender nemlig som et permanent opslag på din væg. Den forsvinder altså ikke ud i den blå luft, medmindre du sletter den.

Send direkte TV til hele verden

Logo 1 periscope1 Periscope
Twitter-brugere har adgang til appen Periscope, som bruges til direkte udsendelser. På en iPhone klikker du på kameraikonet; med en Android-enhed på den røde cirkel i skærmens bund. Vælg en titel, og klik på knappen ”Start udsendelse.” Dine videoer ses live og kan bruges direkte i et tweet. Dine modtagere angiver, om de kan lide din video ved at tappe på deres skærm. Herefter dukker der små hjerter op på din skærm.

Se også:  Børn overtræder regler på sociale medier – forældre synes det er ok

2 meerkat

2 Meerkat
Appen kan bruges med både Facebook og Twitter, så dine videoer vises som tweets eller som en posting på Facebook. Ligesom med Periscope kan du søge efter venner og kontakter, som også bruger Meerkat, så I kan blive forbundet. Modsat Periscope bliver din video ikke gemt, men du kan indlejre den (embedde), så den vises på din hjemmeside.

 

facebook live

3 Facebook Live
Du skal ikke downloade en app, da funktionen er indbygget i Facebook som et rødt, rundt ikon. Klik for at lave en statusopdatering, hvorefter ikonet ligger lige under tekstfeltet. Under dit profilbillede vælger du fra menuen, hvem der skal se med.

 

 

TAGS
Facebook
Live
live optagelse
Mobiltelefon
videooptagelse

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S