Home » Software » Facebook Live: Send direkte tv til hele verden
Facebook Live: Send direkte tv til hele verden

Facebook Live: Send direkte tv til hele verden

Share

Med introduktionen af Facebook Live er det blevet nemmere end nogensinde at gribe sin mobiltelefon, starte kameraet plus en videoapp og sende levende optagelser til hele verden

Levende billeder er populære, især live-videoer, som i det sidste års tid for alvor har indtaget de sociale platforme.

I dag gør blandt andre Facebook og Twitter det muligt at lave direkte optagelser, som afsenderens venner og kontakter kan like, dele og kommentere.

Det myldrer faktisk med værktøjer, som kan gøre dig til en stjerne i dit eget live-tv – herunder en app som Meerkat, der kan hentes i iTunes og Google Play.

Langt de fleste apps fungerer kun til mobile enheder, da optagelser på farten ude og inde – for eksempel på en smuk vandretur – er en væsentlig del af ideen med direkte optagelser.

Når vi skriver ”mobile enheder” dækker det først og fremmest iOS- og Android-baserede produkter.

Du skal ikke sætte næsen op efter en app, hvis du har en Windows-mobil. I Microsofts Store findes kun afspillere til livevideo.

Se også:  Xiaomi Mi 11 Ultra [TEST]: Et monster af en kameramobil

Uanset, hvilken app eller tjeneste du optager igennem, er livevideo en gratis og effektiv måde at fortælle noget på.

Du kan gøre det som privatperson eller professionelt – for eksempel en liveoptagelse af et foredrag eller en transmission fra fremvisningen af et produkt.

Det kan også være en privat fødselsdagsfest, en sjov optrædende på gaden eller en hylende morsom demonstration af, hvor svært det nogle gange kan være at samle et skrivebord fra Ikea.

I gang med Facebook Live

En af de nyeste muligheder for at sende livevideo er Facebooks indbyggede optage-funktion, Facebook Live. Den er nem at komme i gang med at bruge, for den ligger allerede klar i brugerens profil. Du skal altså ikke ud og hente en app, oprette en konto og tilknytte den en social platform.

Det hele er klaret på forhånd. Vil du prøve Facebook Live, skal du bruge to ting: en trådløs forbindelse (Wi-Fi eller 4G-netværk) og en Android- eller iOS-smartphone. Funktionen eksisterer ikke på en stationær eller bærbar computer.

Se også:  Opkald fra fortiden: 5G-mobil med tastatur

Du kan optage hvad som helst og når som helst. Du skal blot åbne Facebook. Live ligger klar i menuen under dit profilbillede og tekstfeltet til statusopdateringer. Det ligner et rødt ikon af en mand omgivet af to ringe. Klik på ikonet, og lav en beskrivelse af din video. Klik på knappen ”Gå live”, og du er i luften.

Gør dine optagelser bedre
Længden af en optagelse afhænger af behovet og de mulige begrænsninger, som appen eller udbyderen stiller. På Twitter kan du maksimalt optage 140 sekunder, på Facebook Live i op til fire timer. Teknisk set understøtter de fleste apps de mest udbredte formater som mp4 og mov i en opløsning på 1920 x 1200 pixel. Du kan forbedre din video ved at sætte din smartphone på en tripod og tilkoble en mikrofon – eventuelt med afskærmning. En basal universaltripod kan købes til cirka 150 kroner, mens en lille knaphulsmikrofon i brugbar kvalitet koster 400-800 kroner.

TAGS
Facebook
Live
live optagelse
Mobiltelefon
videooptagelse

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S