Home » Mobiltelefon » Send direkte tv fra din smartphone
Send direkte tv fra din smartphone

Send direkte tv fra din smartphone

Share

Har du drømt om din egen tv-station, så kan du (næsten) realisere din fantasi nu. For to nye nettjenester kan omdanne din smartphone til et tv-kamera, der transmitterer direkte ud på nettet

Du skal ikke længere være ansat på Danmarks Radio eller TV 2 for at kunne producere direkte tv fra for eksempel offentlige begivenheder. To nye nettjenester kan nemlig omdanne din smartphone til et tv-kamera, som transmitterer levende billeder direkte ud på nettet. Du har ikke din egen tv-station, men fascinerende er det alligevel. Princippet er så enkelt, som det kan blive: Du henter en app ned på din smartphone, åbner appen, tilmelder dig, og så er du klar til at sende live – eller til at se andres direkte udsendelser.

[pt id=’2036216′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du kan sende direkte tv fra hvilken som helst begivenhed – også foretage ulovlige transmissioner fra koncerter hvilket har ført til kritik af de nye videotjenester.”‘]

Du kan sende direkte tv fra hvilken som helst begivenhed – også foretage ulovlige transmissioner fra koncerter, hvilket har ført til kritik af de nye videotjenester.

De to første webcast-tjenester er Peri-scope.tv og Meerkat. Begge blev lanceret i foråret, og Periscope.tv er allerede blevet opkøbt af Twitter (ikke så underligt, for de nye tjenester er på mange måder de levende billeders svar på det skrevne ”tweet”).

Meerkat var oprindelig knyttet til Twitter, så man kunne udsende en notifikation til sine følgere om, at nu var der en direkte udsendelse ”i luften”. Men efter opkøbet, skar Twitter forbindelsen over til Meerkat og gav privilegierne til konkurrenten.

Se også:  OnePlus Nord N10 5G [TEST]: Billig 5G-mobil leverer varen

Hjerter under udsendelsen

For mange brugere har det dog ikke den store praktiske betydning, og på mange måder fungerer de to tjenester ret ens. Når du laver en direkte udsendelse, kan du oplyse følgere eller udvalgte personer om det, så de er klar til at kigge med.

Det gælder om at holde sig til, især på Meerkat, for her kan en udsendelse ikke gemmes. Det kan den på Periscope.tv, hvorefter den eventuelt kan lægges på YouTube og herfra også indlejres på en hjemmeside, hvilket kan være interessant for virksomheder. Men så er det altså ikke længere en direkte transmission.

[pt id=’2036217′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du kan enten kigge på andre personers udsendelser eller selv udsende. Her kigger vi på en amerikansk solnedgang mens solen går ned.”‘]

Du kan enten kigge på andre personers udsendelser eller selv udsende. Her kigger vi på en amerikansk solnedgang, mens solen går ned.

Dine direkte udsendelser har selvfølgelig ikke tv-kvalitet. For du benytter kameraet og mikrofonen i en smartphone. Men det er heller ikke pointen. Appernes styrke er, at du viser noget, som sker her og nu, hvor intet tv-kamera befinder sig, som om du befinder dig midt i situationen. Det kan være en demonstration, et cykelløb, din ferierejse (hvor eventuelt kun din familie kan kigge med) osv. Du kan ikke sende nøgenbilleder; de blokeres af begge tjenester. Men du kan i princippet sende fra sportsbegivenheder og koncerter, hvor transmission ikke er tilladt.

Se også:  Her er månedens mest solgte mobiler - dyre mobiler hitter

Hvis du er aktiv på Twitter og har mange følgere, fordi du er god til at fortælle om en bestemt hobby, motionsform, noget kulturelt eller samfundsrelateret, er det oplagt at koble denne aktivitet sammen med Periscope.tv. Der kan linkes til udsendelser fra Twitter, og den kan ses på Periscope.tv’s hjemmeside, altså på en computerskærm.

Periscope.tv virker umiddelbart som den mest brugervenlige og funktionelle af de to nuværende kombattanter på det nye felt. Med Periscope.tv kan du fra appen ikke blot sende og se udsendelser, men også kommentere og give hjerter til de udsendelser, du kigger på – ikke kun ét hjerte, men gerne et hjerte, hver gang der sker noget, du kan lide.

[pt id=’2036218′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du åbner appen holder mobilen op mod motivet og klikker på knappen så er du i luften med tjenesten Periscope.tv.”‘]

Du åbner appen, holder mobilen op mod motivet, og klikker på knappen, så er du i luften med tjenesten Periscope.tv.

Journalister på førende medier – også DR – har allerede afprøvet Periscope.tv, men de nye tjenester kan også bruges i erhvervssammenhænge: udstillinger, varetilbud, produktnyheder osv.
Begge tjenester har apps til iOS og Android, og de fungerer ikke kun på smartphones, men også på tablets. Så nu er der ikke længere ret meget, der stopper din karriere som tv-stjerne – uanset hvor stort dit publikum er.


TAGS
smartphone
tv
Webcaster

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S