Home » Transport » Selvlærende app skal rydde ud i Københavns døde cykler
Selvlærende app skal rydde ud i Københavns døde cykler

Selvlærende app skal rydde ud i Københavns døde cykler

Share

Københavns Kommune intensiverer indsatsen mod de tusindvis af efterladte cykler i byens gader. Blandt andet implementeres en avanceret app, der forudser, hvor i byen cykelligene hober sig op

Sønderbøjede eger, manglende sadler og rustrøde kæder er sikre kendetegn på de mindst 25.000 efterladte cykler, der skæmmer bybilledet i Hovedstaden. Københavns Kommune lancerer derfor et tiltag, der skal rydde op i gader og stræder samt frigøre plads i de overfyldte cykelstativer, så cykelglæden stiger.

Teknisk Forvaltning har til formålet styrket samarbejdet med landinspektørfirmaet LE34. Korteksperterne har videreudviklet den app, som kommunens medarbejdere i de seneste fire år har brugt til at registrere, hvor de døde cykler befinder sig. I samarbejde med adfærdsspecialister fra KL7 har LE34 implementeret en avanceret algoritme, der på baggrund af den indsamlede data kan forudse, hvor koncentrationen af efterladte cykler er størst.

“Københavns Kommune havde et ønske om at effektivisere markeringen og bortskaffelsen af de efterladte cykler, så den følger med byens behov. Derfor har vi udvidet samarbejdet med den tekniske forvaltning. Opmærkningen af efterladte cykler har indtil nu foregået efter opmærkerens erfaring og mavefornemmelse. Det nye er, at han nu på sin mobiltelefon modtager de opmærkningsruter, der giver det bedste resultat”, siger Heine Torsson, GIS kundechef i LE34.

Se også:  Ny dansk app vil gøre livet lettere for elbilister
Flere indsamlede cykler

Siden marts 2013 har Københavns Kommune anvendt LE34’s app, og før det brugte medarbejderne papir og blyant til at holde styr på opgaven. Kommunens medarbejdere afmærker de parkerede cykler med tape over hjulene og kontrollerer 30 dage senere. Hvis tapen er ubrudt, betragtes cyklen som efterladt. Alt bliver registreret med præcis geolokation i appen. 80 procent af de efterladte cykler skrottes, mens resten sælges på auktion eller returneres til den retmæssige ejer. I 2016 blev 69.000 cykler markeret med tape og 11.000 afhentet.

“Det nye system vil resultere i, at der bliver samlet flere cykler. Samtidig kommer københavnere til at opleve bedre mulighed for at parkere cyklen og ikke mindst en pænere by med færre ødelagte cykler. Rent økonomisk kan det også langt bedre betale sig at fjerne cykler end at etablere yderligere parkeringspladser – faktisk er det 13 gange billigere”, forklarer Heine Torsson.

Se også:  Guide: Tag bedre fotos med din mobil - her er 5 gode apps
Samme problem i andre byer

LE34 forventer at Københavns Kommunes brug af appen vil vække opmærksomhed: “Grundsystemet – kaldet GeoNote – bruger vi til mange andre opgaver. Kombinationen af selvlærende teknologi og cykelindsamling er et koncept, andre storbykommuner kan lade sig inspirere af. Problemet med efterladte cykler gælder i alle større byer”, siger Heine Torsson.


TAGS
app
Cykel
Københavns kommune
samfund

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S