Selvlærende app skal rydde ud i Københavns døde cykler

Selvlærende app skal rydde ud i Københavns døde cykler

Share

Københavns Kommune intensiverer indsatsen mod de tusindvis af efterladte cykler i byens gader. Blandt andet implementeres en avanceret app, der forudser, hvor i byen cykelligene hober sig op

Sønderbøjede eger, manglende sadler og rustrøde kæder er sikre kendetegn på de mindst 25.000 efterladte cykler, der skæmmer bybilledet i Hovedstaden. Københavns Kommune lancerer derfor et tiltag, der skal rydde op i gader og stræder samt frigøre plads i de overfyldte cykelstativer, så cykelglæden stiger.

Teknisk Forvaltning har til formålet styrket samarbejdet med landinspektørfirmaet LE34. Korteksperterne har videreudviklet den app, som kommunens medarbejdere i de seneste fire år har brugt til at registrere, hvor de døde cykler befinder sig. I samarbejde med adfærdsspecialister fra KL7 har LE34 implementeret en avanceret algoritme, der på baggrund af den indsamlede data kan forudse, hvor koncentrationen af efterladte cykler er størst.

Se også:  GIMP Portable [TEST]: Gratis program gør billedredigering til en leg

“Københavns Kommune havde et ønske om at effektivisere markeringen og bortskaffelsen af de efterladte cykler, så den følger med byens behov. Derfor har vi udvidet samarbejdet med den tekniske forvaltning. Opmærkningen af efterladte cykler har indtil nu foregået efter opmærkerens erfaring og mavefornemmelse. Det nye er, at han nu på sin mobiltelefon modtager de opmærkningsruter, der giver det bedste resultat”, siger Heine Torsson, GIS kundechef i LE34.

Flere indsamlede cykler

Del denne