Home » Mobiltelefon » Se en forbedret virkelighed
Se en forbedret virkelighed

Se en forbedret virkelighed

Share

Snart kan du se verden gennem din mobiltelefon, og så kan du se den sjovere, anderledes og med flere data.

Augmented reality – udvidet virkelighed – er begrebet, der er på vej til din mobil. Det dækker over en situation, hvor man kan sætte forskellige typer af data oven på et billede af virkeligheden.

Hvis du ser gennem din mobils kamera, så kunne mobilen sætte gps-adressen på. Det er dog den svage version. Rigtig augmenteret virkelighed handler om at lægge data på, som passer ind i billedet.

For eksempel det spil, som du kan se på billederne her. Det er et eksempel fra firmaet Qualcomm, der er eksperter i udvikling af chips og teknologi til trådløs kommunikation.

De ser netop den udvidede virkelighed som en fremtidig mulighed for mobiltelefoner og har lavet en hel samling af værktøjer til at lave augmented reality.

Se også:  TP-Link RE305 og RE605X [TEST]: Gode Wi-Fi-extendere til lave priser

Eksemplet med spillet er beregnet til tilfældige møder, hvor man downloader et spil, som man kan spille sammen. Hver spiller kigger gennem sin egen telefon, men de ser det samme billede, nemlig to spilfigurer, der slås på bordet foran dem.

I eksemplet har Qualcomm også designet de nødvendige kommunikationsrutiner, så forskellige telefoner kan spille med hinanden – og de kan forbinde sig med hinanden, uanset at den ene kører Bluetooth, og den anden måske WiFi.

Spil er umiddelbart den første og mest underholdende brug af augmenteret virkelighed, men der er meget vigtigere mål i fremtiden. For eksempel regner man med, at det vil være muligt at lave brugsanvisninger med det.

Hvis du skal skifte forlygtepære, så kigger du bare på den via mobiltelefonen, og så vil det downloadede program vise dig et par hænder, der trykker de rigtige steder.

Se også:  Taiwansk megaproducent af chips demonstrerer det lynhurtige Wi-Fi 7

I øvrigt også en brugbar funktion når du skal samle Ikea-møblerne.
Teknologien kan bruges til at sætte data ind i billedet fra andre kilder.

Hvis du for eksempel vender kameraet mod himlen, så henter telefonen data fra DMI og viser dig vindretning, luftfugtighed og pollental for den retning, som du kigger i.

Eller den kan bruges til at ændre selve det billede, du kigger på. Hvis du har problemer med at genkende ukrudtsplanterne i din have, så kan mobilen genkende deres bladformer og udpege dem i rødt på et billede.

Og en dag bliver det sikkert muligt at lave konstant augmenteret virkelighed via indopererede kontaktlinser.

Så skal du ikke længere downloade ringetoner, men kan hente din yndlingsfilmstjernes udseende og bede telefonen lægge det henover din kære ægtefælles udseende.

Så kan de sidde ved morgenmaden og se ud som Angelina, Mads eller Lassie.


TAGS
augmented reality
Bluetooth
gps
qualcomm
spilfigurer
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S