Home » Transport » Se crash-test her: Volkswagens nye elbil scorer topkarakter på sikkerhed
Se crash-test her: Volkswagens nye elbil scorer topkarakter på sikkerhed

Se crash-test her: Volkswagens nye elbil scorer topkarakter på sikkerhed

Share

ID.3 er den første Volkswagen bygget på den nyudviklede MEB-platform til elbiler, og ID.3 opnåede gode karakterer i samtlige testkategorier – beskyttelse af voksne passagerer, børn og ubeskyttede trafikanter samt assistentsystemer. Se hvordan den blev testet her …

”Det er en stor sejr for hele vores ID.-team”, siger Dr. Frank Welsch, som er Volkswagen-mærkets øverste udviklingschef. ”Et højt sikkerhedsniveau i vores biler har altid været meget vigtigt for os, og derfor har det været en del af MEB-konceptet lige fra start. Det beviser ID.3 på imponerende vis med sine 5 stjerner.”

Bedømmelsen af passagerbeskyttelsen for voksne er blandt andet baseret på tests med frontal- og sidekollisioner samt piskesmældsskader. Ud fra disse tests og en bedømmelse af de sikkerhedsmæssige tiltag for en hurtig og sikker redning og frigørelse af passagererne har ID.3 opnået en beskyttelsesgrad på 87 % for fører og passagerer. For børn har bilen endda opnået en beskyttelsesgrad på 89 %.

Se også:  Volvo afslører familievenlig elbil med Google ombord: Her er C40 Recharge
Et helhedsblik på sikkerheden

Denne bedømmelse er baseret på tre vigtige aspekter: Ud over den beskyttelse, som børnesikkerhedssystemer giver i tilfælde af en frontal- eller sidekollision, var der også fokus på mulighederne for montering af børnesæder i forskellige størrelser og på bilens udstyr til sikker transport af børn.

Ud over beskyttelsen af passagerer i biler tester Euro NCAP også, hvor godt automatiske nødbremsesystemer (AEB) kan beskytte ubeskyttede trafikanter – fodgængere og cyklister – i tilfælde af en forestående kollision. Derudover lægger Euro NCAP vægt på de øvrige standardmonterede assistentsystemer. ID.3 har i alle udstyrsvarianter vognbaneassistenten ”Lane Assist”, nødbremseassistenten “Front Assist” og en adaptiv fartpilot med forudseende hastighedsgenkendelse med ombord som standard.

Visse varianter af ID.3 er også udstyret med “Travel Assist” , der giver mulighed for assisteret kørsel op til 160 km/h. Køassistenten, “Blind Spot”-sensoren med udkørselsassistent, “Emergency Assist” samt ”Park Assist” bidrager ligeledes til en sikker og afslappet kørsel.

Se også:  Her er Danmarks første elektriske stationcar

For første gang hos Volkswagener der i ID.3 også monteret en såkaldt centerairbag ved de forreste siddepladser. Den forhindrer fx ved sidekollisioner, at førerens og forsædepassagerens hoveder rammer hinanden.

Målestok for sikkerhed

Med de fem stjerner skriver ID.3 endnu et kapitel i Volkswagens succeshistorie, når det gælder Euro NCAP – senest har den nye Golf og T-Cross opnået topkarakter. European New Car Assessment Programme (europæisk bedømmelsesprogram for nye biler) har siden 1997 været den strenge målestok for sikkerhedsniveauet i nye biler. Det giver hurtigt bilkøberne informationer om sikkerheden i populære nye modeller. I de forgangne år er testprocedurerne og kravene til de standardmonterede førerassistentsystemer og den passive sikkerhed hele tiden blevet strammet.

Her findes en video med testene:


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
id.3
volkswagen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S