Nyt system skal sikre smarte biler

Nyt system skal sikre smarte biler

Share

Kaspersky Lab er klar med prototypen på en ny it-sikkerhedsløsning, som skal sikre smarte biler mod hacking. Prototypen demonstrerer, at det er muligt at sikre kommunikationen mellem bilkomponenter, bilen og bilens eksternt tilsluttede infrastruktur imod interferens, hvilket gør, at biler med forbindelse til internettet i fremtiden kan få indbygget sikkerhed  

Med hver ny generation får moderne biler nye intelligente teknologier til fjerndiagnosticering, telematik, automatiseret- og førerløs kørsel, fjernassistance og infotainment. Bilstyring er i stigende grad baseret på elektromekaniske motorer og bliver bygget op af mere og mere komplekse cyber-fysiske systemer med mange sensorer, applikationer, subnet og kommunikationsmoduler, som interagerer med både andre køretøjer og omgivelserne. Bilernes funktioner kan fjernstyres via digitale systemer, og netop derfor er smarte biler et stadig større mål for hackere. 

Se også:  Guide: Gør din pc super-sikker

“Eftersom moderne biler bliver mere komplekse og smarte, er det ikke overraskende, at it-sikkerhedsbekymringer stiger i bilindustrien og blandt forbrugere. Selvom mulighederne og fordelene ved smarte biler er tydelige, så er der stadig et behov for at sikre bilsystemerne mod hackere.

Derfor tager vi et stort skridt fremad med vores prototype på et system til sikker bilkommunikation, så vi kan undgå, at mulighederne ender med at blive til fiaskoer,” siger Leif Jensen, nordisk direktør for Kaspersky Lab. 

Del denne