Test: Sapphire  R9 Fury Tri-X

Test: Sapphire R9 Fury Tri-X

Share

Fart over feltet

Det er sådan med AMD’s grafikkort, at de næsten altid kommer i par. Når AMD laver en gpu-klasse, tilbyder man som regel en dyrere XT-version og en lidt beskåret Pro-version.
R9 Fury er den lidt beskårede Pro-version af Fiji XT.

Fiji Pro har 512 færre Radeon-kerner end sin storebror og en clockfrekvens, der er 50 MHz lavere, men den har de samme 4 GB HBM, der giver en meget hurtig framebuffer. Den er også næsten 1000 kroner billigere end Fury X.

Vi sidder nu og klør os i nakken. Denne Sapphire Tri-X-version af Fury leverer kun 10 MHz mindre end Fury X og giver næsten nøjagtig de samme gaming-framerates som det dyrere vandkølede referencekort. Bevares, det luftkølede kort bliver varmere – cirka 15 grader – men når man kun mister ganske få fps og samtidig sparer 1000 kroner, er der ikke meget at betænke sig på.

Se også:  Stortest: De stærkeste grafikkort

Man giver næsten 5000 kroner for noget, der strengt taget er et tredjeklasseskort, men det leverer fremragende gaming-ydelse. Og hvis du endnu ikke er til 4K, vil det få din 1440p-skærm til at synge. Fury kan følge med GTX 980 og tager ofte føringen. Det har ført til nogle prisfald på det ældre kort, og man kan finde Nvidia-kort til meget attraktive priser. Men når priserne ligger tæt, vil vi anbefale at satse på det mere avancerede kort med HBM.

Sapphire R9 Fury Tri-X

Resume

Pris: 4800 kroner

4.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne