Test: Sapphire R9 390 Nitro

Test: Sapphire R9 390 Nitro

Share

Hawaii Pro med ekstra kvælstof

AMD synes altid at levere det samme trick: Man lancerer to kort, der bygger på meget lidt forskellige gpu’er med meget lidt forskellig ydelse. Og så tager man meget mere for det ene end for det andet.

Det får os uundgåeligt til at se på det billigste kort med næsten den samme gamingkraft og stille spørgsmålet: Hvorfor vil nogen dog vælge den dyrere løsning? Sådan ligger det med Fury og Fury X. Sådan ligger det med 290 og 290X. Og sådan ligger det med 390 og 390X.

Når man hertil lægger, at denne nye Sapphire Nitro-lancering indebærer, at dette overclockede kort får en Tri-X-køler oveni, begynder det at se sort ud for 390X. Til al overflod yder 390 bedre end AMD’s top-gpu fra forrige generation. Et glimrende mellemklassekort.

I de fleste spil får man fremragende 1440p-ydelse ud af kortet – til en temmelig imponerende pris.
Sapphire-køleren på denne version betyder, at temperaturen er lav i selv de mest aggressive gaming-arenaer, og framebufferen på 8 GB gør, at kortet kan håndtere alt, hvad GTA V eller Shadow of Mordor smider i hovedet på det.

Det er måske et typisk AMD-træk at genlancere gpu’er, men de små justeringer har i høj grad været umagen værd. Vi er måske ikke vanvittig imponerede over Fury X, men AMD’s arbejde med 390 har hjulpet meget.

Sapphire R9 390 Nitro

Resume

Pris: 3200 kroner

4.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne