Sandboxie: Kør dine nye programmer på den sikre måde

Sandboxie: Kør dine nye programmer på den sikre måde

Share

Skab et sikkert miljø med Sandboxie og undgå at nye programmer blande sig i, hvordan din pc kører eller hente ekstra software

Kørsel af et program i en sandkasse er ganske avanceret, men med programmet Sandboxie er det ret enkelt.

Når du henter filer fra nettet, er der altid risiko for, at du downloader noget, som viser sig at være en virus. Nogle gange kan hentningen af endda sikre filer resultere i ekstra software, du ikke har bedt om, som installerer sig selv og laver ravage i computeren; for eksempel ved at ændre standardindstillingerne eller skifte startsiden på din webbrowser.

Du kan sikre dig mod, at disse programmer skader dit system ved at afvikle dem i et sikkert miljø, en såkaldt sandkasse. Her køres de adskilt fra resten af Windows, hvilket betyder, at programmet ikke får adgang til vigtige filer og kan foretage ændringer.

Denne trin fortrin-anvisning er udført i Windows 10

1 Hent Sandboxie

Start med at gå ind på Sandboxies hjemmeside (sandboxie.com). Klik på linket ”Sandboxie now supports Windows 10. Click here to download it”. Vælg ”Danish” som sprog. Klik på ”Jeg accepterer” i licensaftalen, og vælg derefter, hvor du vil installere. Klik på ”Installer” og til sidst på ”Næste”.

Se også:  TP-Link NC450 [TEST]: Overvågningskamera med 360 graders synsfelt
Installation af drivere

Du skal også installere en systemniveau-driver, for at Sandboxie kan efterligne (emulere) Windows og køre softwaren i et sikkert miljø. Klik på ”Næste” for at installere. Husk, du skal have administratorrettigheder. Går noget galt, genstarter du Windows i fejlsikret tilstand og af-
installerer Sandboxie.

Kør Sandboxie for første gang

Første gang, du kører Sandboxie, vises et vindue, som lister allerede installerede programmer. De skal konfigu-reres til at fungere bedre med Sandboxie. Tryk på ”OK” for at tillade Sandboxie at konfigurere dem. Er der nogle, du ikke vil pille vil, vælger du programmet og klikker på ”Fjern”.

Kendte konflikter

Programmer som Steam, iTunes og antivirus-software kan forhindre, at Sandboxie kører korrekt. Opstår der problemer, gør Sandboxie opmærksom på det og viser dig, de berørte programmer. Klik på linket ”Known Conflicts” under ”Help & FAQ” på Sandboxies hjemmeside for at finde en løsning.

Se også:  Guide: Red Windows 10
Åbn Sandboxie i en browser

Når Sandboxie og andre programmer er konfigure-ret, føres du gennem, hvordan Sandboxie i bund og grund fungerer. Til slut får du mulighed for at skjule programmets vindue og åbne en sikker browser. Du vil se et ikon på skrivebordet for denne sikre browser. Klik for at åbne den.

Brug browseren

Nogle hjemmesider er inficeret med virus, der forsøger at downloade i baggrunden, når du er på siden. En “snylte-virus” skader ikke, hvis du bruger sandkassen. Når du downloader en fil i din sikrede webbrowser, gemmes filen i det sikre miljø, sandkassen, så du kan teste den, før du flytter den til din primære pc.

Del denne