Home » Kamera » Sandberg USB Webcam Pro [TEST]: Full HD med pil opad
Sandberg USB Webcam Pro [TEST]: Full HD med pil opad

Sandberg USB Webcam Pro [TEST]: Full HD med pil opad

Share

Trods specifikations-forvirring leverer dette Webcam Pro fra Sandberg den ægte FHD-vare med respektabel lyd, og konstruktionen er mere tillidsvækkende end ellers i prisklassen

Nogle gange skal man holde tungen lige i munden, når man sammenligner tekniske specifikationer på tech-produkter. Testens andet Sandberg-kamera kritiserer vi, fordi dets såkaldte 4K-opløsning er mindre end lovet fra producentens side.

Med USB Webcam Pro kan det se ud, som om man får mere end lovet. Det markedsføres som ”Full HD 1080p”, og i databladet står der desuden ”Up to 2592 x 1944 pixels”. Hvordan kan de tal hænge sammen? Forklaringen er den samme som for USB Webcam Pro+ 4K. De 2592 x 1944 gælder for selve billedsensorens opløsning, og forholdet mellem tallene er 1,33. Når chippen skal levere et billede i formatet 16:9, reduceres antallet af vandrette linjer fra 1944 til 1080. Vi får altså ikke en slags Super-FHD, men i det mindste ægte FHD.

Selve kameraet er mere aflangt og virker også mere gedigent end det andet Sandberg i testen. Den kombinerede fod/skærmholder afsluttes med et kuglehoved med passende friktion, som giver stor frihed til at vippe, dreje og tilte kameraet. 

Svag indikator

Det diskrete design matches af en næsten usynlig blå indikator, som lyser meget svagt, når kameraet arbejder. Vi føler os mere trygge ved de andre testdeltageres højtråbende indikatorer, så vi ikke så nemt risikerer ”lommeopkald” og uønsket overvågning.

Sandberg foretrækker åbenbart en kølig farvegengivelse, som forstærker de rødlige toner i typiske lyshåredes hudfarver. Effekten er dog ikke værre, end at den kan korrigeres med de forskellige forskønnelsesværktøjer i møde-software.

Vores testkort viser, at kameraets skarphed er fin og ensartet over hele billedfladen. I betragtning af, at objektivet ikke er specielt vidvinklet, fortegner det forholdsvis meget ved billedets kanter.

Lyden er bedre end fra Pro+ 4K-modellen. Klangen er stadig lidt mørk, men støjundertrykkelsen fungerer glimrende.

Sandberg Pro-kameraets har gode, lidt kølige farver. Skarpheden er fin for klassen, og den smule ”nålepudeforvrængning”, som kan ses på dette billede, vil ikke være noget problem på jobbet.


TAGS
Onlinemøder
Sandberg
webcam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S