Home » Skærm » Samsungs stuerene 27″-monitor
Samsungs stuerene 27″-monitor

Samsungs stuerene 27″-monitor

Share

I Samsungs enorme udvalg af skærme er der også en designfamilie, som du kan være bekendt at have stående i stuen

Apple? B&O? Det eller de spørgsmål vil mange nok stille, når de ser LS27B750-skærmen i en stue eller et familierum. Denne monitor adskiller sig nemlig designmæssigt radikalt fra Samsungs og andre producenters mere nøgterne kontormodeller.

Svævende design

Samsung har brudt med traditionen for, at en monitor skal stå på en centralt placeret fod med vippe/drejefunktion og ofte også have højdejustering. Selve LS27B750-skærmen er sammenkoblet med foden via et 15 cm bredt ”hængsel” i højre side. Denne konstruktion gør det muligt at vippe skærmen frem og tilbage til en behagelig lodret synsvinkel, men vil du dreje den, må du først løfte den, og højden er der intet at gøre ved. Alt om DATAs testeksemplar kom med sort ramme omkring skærmen og hvid fod. Den kan også fås i en version med sort fod, men helt i hvid, som i givet fald ville være denne skribents favorit, er ingen option. Måske har Samsung ikke brug for flere retssager mod Apple?

Til multimedia og smartphones

LS27B750 er pænt udrustet med tilslutninger. Der er en analog rgb-indgang (kabel medfølger) til en notebook og to hdmi-terminaler samt audio ind og ud via 3,5 mm mini-jacks. Desværre er tilslutningerne vandret orienteret, og det trækker ned, hvis skærmen står frit.

Se også:  Samsung Space Monitor S27R750QEU [TEST]: Nytænkt skærmdesign

Selv de største tohåndstelefoner kan behøve hjælp fra en større skærm, når fotos og videoer skal deles med venner og familie. Så går det nemmere, hvis både telefonen og skærmen understøtter mhl, der står for mobile high-definition link. Mhl-stikket er kompatibelt med den mikro-usb-bøsning, der er EU-standardiseret til strømforsyning af og kommunikation med nye smartphones. Når du slutter sådan en til LS27B750 via det medfølgende kabel, får du ikke bare dit indhold blæst op, men også mobilen opladet.

Besværlig betjening

Hvis du udelukkende bruger LS27B750 som computermonitor, kan du være ligeglad, for så indstiller du den typisk en gang for alle. Adgangen til skærmens indstillinger sker via nogle usandsynligt dis-kret markerede touchfelter i højre side under skærmen, og logikken virker ikke videre intuitiv.

Lad os sige, at du vil regulere lydstyrke. Så starter du med at røre et felt med en opadpil og et højttalersymbol. Tryk engang til for at vælge volumen. Så skal du finde en højrepil og komme ind i termometerskalaen, hvorefter du med op-/nedpile kan styre lyden. Og sådan er det hele vejen.

Se også:  Prisvenlige smartphones [TEST]: Mere for pengene i mellemklassen

Mere tv end monitor

I testperioden har jeg brugt LS27B750 både som multimedia-/tv-skærm og som supplement til min arbejdsskærm (Samsung 305T på 30″ og 2.560×1.600 pixels). Til film har den ”lille” skærm umiddelbart et imponerende sortniveau og et flot højlys, men da det sorte opnås ved at skrue på led-lyset, går det ud over de mørke nuancer. Betragtningsvinklen er også mindre end på Samsungs bedre skærme.

Til billedbehandling og browsing går det fint med LS27B750’s 1.920×1.080 pixels, og det er intet problem at ramme en god farvebalance. Til sort på hvid bund, for eksempel i Word, savner jeg lidt kontrast. Skærmen er sådan set skarp nok, men meget små skrifter kommer til at virke uskarpe, og det kan være trættende for øjnene. De to indbyggede højttalere er ikke ligefrem nogen fryd for mine ører, men de lyder trods alt bedre end de fleste tynde flad-tv’er.

Energiforbruget opgives til 42 W. I mine foretrukne indstillinger lander det nede omkring 20 W – fornemt!


Samsung LS27B750VS/EN
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
3

Alt om DATA siger

Samsung LS27B750 er en kreativt designet 27″-skærm med meget høj byggekvalitet, som nemt falder ind i et hjemme- eller receptionsmiljø. Hvad angår ydelse, kan den anbefales til multimedia, browsing og lejlighedsvist Office-arbejde. Har du lyst til en dedikeret dataskærm i dette design, kan den cirka 1.000 kroner billigere 24″-version være værd at overveje.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
fladskærm
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S