Samsungs seriøse Windows-tablet

Samsungs seriøse Windows-tablet

Share

Samsung er ret succesfuld med sine Galaxy-tablets. Producentens nye Slate PC er anderledes. Den bruger Windows, sigter mod erhvervs-livet og er de facto også en bærbar

Samsung Slate PC 7-serien kan være et lidt svært produkt at forholde sig til. Om det skyldes vanetænkning i forbindelse med, hvad vi forventer af en tablet, eller det faktum at det er en tablet, der mest retter sig mod erhvervslivet, er svært at sige.

Erhvervsrettet

Der er ingen tvivl om, at prisen vil afskrække de fleste private brugere. For erhvervslivet er det faktum, at Slate PC anvender Windows 7 Professional, og der dermed kan anvendes de programmer, virksomhederne anvender i hverdagen, et stort plus. Integrationen med virksomhedens øvrige platforme gøres meget lettere for systemadministratorerne. At der er tale om den første tco-certificerede tablet, tæller også.

Mange kvaliteter

Samsung Slate PC er en tablet, men den føles mere som lille bærbar med mulighed for at anvende tabletfunktioner lejlighedsvis. Der medfølger en stander, der også tjener som oplader, og giver adgang til flere tilslutningsmuligheder.

Der medfølger også et glimrende bluetooth-tastatur, der giver en vis form for bevægelsesfrihed i skriveøjemed. Isoleret set er der ingen tvivl om, hvad der bogstaveligt springer i øjnene ved denne 11,6″-tablet. Den led-belyste skærm er endog meget lysstærk med 400 nit lysstyrke, og farver gengives flot og levende.

Se også:  Samsungs næste topmobil forsinkes

Opløsningen er på 1.366×768 pixels, hvilket er meget højt, når man befinder sig i et traditionelt Windows 7-miljø. Der medfølger derfor stylus til betjening af Windows, til pencilskrivning samt til kreative opgaver. Samsung har også lagt et mere traditionelt tabletmiljø ind med tilhørende apps, som det kendes fra tablets.

Der skiftes mellem de to tilstande ved et enkelt klik. Her er det langt lettere at bruge fingrene end i Windows-miljøet, hvor Windows 8 ser ud til at bringe nye tider. Featuremæssigt slår Slate PC sig i tøjret.

Core i5-2450M dual core-cpu på 1,6GHz, 4GB ddr3-ram og 64GB ssd og en skærm beskyttet af Gorilla-glas lyder ikke så ringe. Der er integreret Wacom-digitizer, 6-akses accelerometer, 3G-modem samt WiFi 802.11n og de to obligatoriske kameraer. Lægges dertil micro-hdmi-port, usb 2.0-port samt ethernet i docken, er mulighederne mange.

Når man bruger Slate PC til almindelige arbejdsopgaver, er oplevelsen, at det meste glider ret fornuftigt. Det føles ikke, som om der mangler kræfter til de mere almindelige opgaver. Den i cpu’en integrerede Intel HD 3000-grafik klarer også opgaven fint. Det bliver straks mere blandet, når man ser på tabletoplevelsen isoleret set.

Konceptet og brugssituationer

Det interessante og i hvert fald i teorien praktiske er, at Samsung Slate PC kan anvendes som almindelig bærbar, men samtidig er en tablet med alt, hvad det indebærer. Det er nu ikke unikt. Man kan anvende snart sagt enhver tablet på markedet med en dock/tastatur.

Se også:  Stortest: Her er den bedste tablet

Det specielle er konceptet, hvor erhvervsunderstøttelse går hånd i hånd med de funktioner, man normalt forbinder med en tablet, såsom underholdning og informationssøgning. Problemet med Slate PC er blandt andet, at den er meget uhåndterlig i brug som tablet.

Den er med sine 890 gram meget tung, hvis man holder den i hånden. Skærmratioen på 16:9 er endnu mere langstrakt end de normale 16:10 på Android-tablets. Det er lidt af en smagssag, men det øger forskellen mellem landskabs- og portrætorientering.

Hvad der er langt værre, er, at det tager mellem to til tre sekund- er, før skærmbilledet roteres, når enheden drejes en kvart omgang om sin akse. Scrolling ved brug af den berøringsfølsomme skærm forløber heller ikke altid gnidnings- løst. Det sker, at skærmbilledet hakker lidt i det.

Batterilevetiden skuffer lidt, den opgives til op til 7 timer. Men ligger snarere på fire en halv til fem timer. Endog med ikke speciel hård belastningsgrad. Et alterna- tiv i form af en ultrabook med stærkere cpu og mere lagringsplads plus en tablet til de mere underholdende stunder er trods det ekstra stykke hardware en mulighed, ikke mindst grundet prisen.

Slate PC
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris

Alt om DATA siger

Slate PC 7-serien har fremragende features, en glimrende skærm og gode løsninger. Desværre fungerer den ikke optimalt som tablet. Batterilevetiden skuffer, Slate PC er et alternativ, men ikke et selvfølgeligt valg.

2.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Wacom Bamboo Slate Small priser
Del denne