Home » TV » Samsung The Frame 55″, 2022 [TEST]: Går i ét med boligindretningen
Samsung The Frame 55″, 2022 [TEST]: Går i ét med boligindretningen

Samsung The Frame 55″, 2022 [TEST]: Går i ét med boligindretningen

Share

Årets udgave af The Frame har en mat skærm, der ikke giver genskin. Det får kunstværker til at se mere ægte ud og gør det nemmere at nyde underholdning, når der strømmer lys ind ad vinduerne

Det kan være svært at se tv om sommeren, når der indtil langt ud på aftenen strømmer lys ind i lokalet, som får mørke scener til at drukne i genskin. Samsung forsøger at komme udfordringen til livs med den nyeste model af det populære The Frame.

Det nye tv kommer med en mat skærmoverflade. Et fænomen, der er udbredt på computerskærme, men i tv’er er det ikke almindeligt.

På The Frame giver det imidlertid særdeles god mening. Den matte overflade gør ikke bare, at det er langt nemmere at tyde, hvad der sker på skærmen, når du ser tv om dagen, den gør også at de kunstværker, som er en essentiel del af The Frame fremstår mere “ægte” på skærmen.

Den matte overflade får en tekstur frem i billeder, der er tættere på den vi forbinder med ægte papir, end hvis det var en almindelig blank skærm. Især klassisk malerkunst, hvor fornemmelsen af maling på et lærred er udtalt, står langt mere overbevisende på den matte skærm. Du vil snildt kunne bluffe dine gæster til at tro, at der er tale om et ægte maleri, især hvis du iklæder din skærm ramme i træ, som kan købes som tilbehør.

Se også:  Et digitalt liv i perfekt harmoni

Fotokunst og digitalkunst ser også godt ud på skærmen, og udvalget af tilgængelige værker i alle genrer stiger konstant. For at anvende mange af dem kræver det at du betaler et abonnement. Samsung har også gjort det muligt at anvende værker købt via NFT på skærmen.

Indbyggede sensorer gør, at skærmen tilpasser sig lysforholdene i rummet, mens bevægelsessensorer gør, at der kun vises noget på skærmen, når der er nogen tilstede. Når der er ikke er nogen til at nyde værkerne slukker The Frame automatisk for at spare strøm.

Fremragende allround-tv

Kunstoplevelsen har således fået et betydeligt løft i 2022-udgaven af The Frame. Film og tv-udsendelser ser også godt ud på skærmen, men får ikke helt den dybde, der var i The Frame fra sidste år.

Forskellen er dog så lille, at du vil kun kunne skimte den i et mørklagt rum. Under de fleste andre forhold vil fordelene i den nye antirefleksive skærm kompensere for den lidt mere todimensionelle oplevelse.

Se også:  Her er priserne på Samsungs nye Neo QLED-tv'er

Som allround-tv er det nye The Frame således en overlegen løsning, der til enhver tid gør det muligt at nyde tv i såvel stuen som soveværelset, sommerhuset eller hvor man nu ellers føler behovet for en skærm, der glider ét med omgivelserne.

Et minimum af besvær

På ren billedkvalitet matcher den ikke Samsungs mere seriøse Neo QLED og har heller ikke samme specs, når det gælder eksempelvis opdateringsfrekvens og andet der er relevant for den dedikerede gamer, men for brugeren, der blot ønsker at se tv med et minimum af besvær giver dig en tv-oplevelse, der er mere end tilfredstillende.

Intelligent teknologi optimerer automatisk billedindstillinger, for at give den optimale oplevelse, uanset hvad du ser. Det fungerer langt henad vejen rigtig fint, men det kan alligevel godt betale sig at være lidt kritisk. Ved film oplevede vi at den automatiske billedjustering ikke selv valgte en af tv’ets glimrende filmtilstande, så her kan det godt betale sig at slå automatikken fra og vælge enten Samsungs egen filmtilstand eller den standardiserede Film Maker Mode, som glædeligvis understøttes på The Frame.

TAGS
Samsung
the frame
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S