Home » Lagerenheder » Samsung SSD 990 Pro [TEST]: Afsindig hurtig ssd fra Samsung
Samsung SSD 990 Pro [TEST]: Afsindig hurtig ssd fra Samsung

Samsung SSD 990 Pro [TEST]: Afsindig hurtig ssd fra Samsung

Share

Samsung fortsætter med at skubbe til grænserne for ydelse i et ssd-lager med den nye SSD 990 Pro

Hastigheden for ssd-drev er skudt gevaldigt i vejret de seneste par år. Samsung har været forrest i feltet, og med den nyeste topmodel SSD 990 Pro får ydelsen yderligere et nøk i vejret.

Der er tale om en NVMe-baseret SSD i M.2-format med PCIe 4×4-teknologi. Drevet er selvsagt også bagud-kompatibelt; der er dog ingen grund til at betale den høje pris, hvis din computer kun understøtter PCIe 3.0. Det giver kun mening at investere i et drev som dette, hvis du har en pc med specs, der kan matche det. Har du det, får du et drev, der er uforligneligt, når det handler om at kværne data.

Hurtig og udholdende

Drevet er baseret på Samsungs egen v-nand-teknologi og forsynet med en forbedret Pascal-controller.

Se også:  Samsung opdaterer deres livsstils-tv'er - se priserne her

Den angivne læsetid er 7450 MB/s, mens skrivehastigheden er angivet til 6.900 MB/s. Virkelighedens resultater lå ikke langt fra dette. Vi ramte lidt over 7.100 MB/s i skrivehastighed og knap 6800 MB/s i vores test med CrystalDiskMark.

Også i tilfældig skrivning klarer ssd’en sig fremragende og takket være ny Intelligent TurboWrite 2.0-teknologi med mulighed for stor 216 GB buffer kan det opretholde høj ydelse stabilt over længere tid.  En egenskab der kan være endnu vigtigere end den sekventielle hastighed, når det gælder gaming – en disciplin, som SSD 990 Pro er et oplagt til. Ikke blot som lager i en gaming-pc, også som udvidelse af en PlayStation 5, hvor drevet vil være et fremragende match. At anvende ssd’en i Sonys konsol kræver dog, at du supplerer med en køleplade. Samsung er inden længe klar med netop sådan en, udviklet specifikt til SSD 990 Pro. Udover at sikre stabil varmestyring vil denne også byde på rgb-lys.

Se også:  Ny generation i stortest: Her er 6 kvikke NAND-ssd'er

Lyset styres fra Samsungs glimrende Magician 7.2-software, som også giver detaljeret status og fuld kontrol over SSD 990 Pro samt mulighed for at hente nyeste firmware mm.

Ultimativ fart på filerne

SSD 990 Pro er således dejlig nemt at håndtere, og installationen går legende let. Ydelsen taget i betragtning er prisen heller ikke urimelig.

Sammenlignet med visse rivaler (eksempelvis Kingston KC3000) har drevet ikke helt så lang forventet levetid (600 TBW for 1 GB-versionen, 1200 TBW for 2 GB-versionen), men ønsker du ultimativ fart på filerne, er der ingen vej uden om Samsung SSD 990 Pro.

Pris: 1499 for 1 TB

Samlet vurdering: 5/6

 


TAGS
flashdrev
Samsung
SSD

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S