Home » Lagerenheder » Samsung SSD 980 Pro 2TB [TEST]: Det ultimative lager til din pc
Samsung SSD 980 Pro 2TB [TEST]: Det ultimative lager til din pc

Samsung SSD 980 Pro 2TB [TEST]: Det ultimative lager til din pc

Share

SSD 980 Pro 2TB er ikke bare afsindig hurtig, den kan også rumme en mængde data, der matcher en god gedigen skivebaseret harddisk. Men det er selvsagt ikke en billig løsning

Efterhånden som spil bliver teknisk mere komplekse, video kommer op i skyhøje opløsninger og billedbehandling ofte foregår i batches af tunge raw-filer, skal der hurtige diske til at flytte rundt på filerne, hvis ikke det skal føles som evighed at arbejde med indholdet.

Samsung SSD 980 Pro er blandt de absolut hurtigste SSD’er du kan få. Vi testede 1TB-versionen for nylig. Nu er der kommet en 2TB-version af NVMe-SSD’en, som faktisk ikke kun er mere rummelig, men også en lille tand hurtigere. Skrivehastigheden er 100 MB/s i højere, så vi er oppe på 5100 MB/s. Læsehastigheden er den samme, med hæsblæsende 7000 MB/s.

Vi kan ikke påstå at vi reelt mærker en forskel, men imponerende er det ikke desto mindre. I tilfældig skrivehastighed kommer den over 1,000k IOPS, hvilket betyder, at den også yder rigtig godt ved mere komplicerede arbejdsopgaver.

Se også:  Crucial X8 2TB [TEST]: Det gode kompromis
Kræver et stærkt system

Den er blandt de absolut hurtigste SSD’en du kan opdrive, men den kræver også at hele dit system er fuldt up-to-date, hvis du skal drage optimal nytte af dens hastighed. Det er et M.2-baseret drev, en standard, der er ved at være almindelig i nyere computer, men for at udnytte det fulde fartpotentiale i SSD 980 Pro 2TB skal din maskine også understøtte PCIe 4.0, hvilket ikke så udbredt endnu. Drevet er dog bagudkompatibelt med PCIe 3.0 og selv her vil den give resultater mange konkurrenter ikke kommer i nærheden af. Hastigheden er dog kun cirka den halve af hvad du får på PCIe 4.0.

Se også:  Opgrader din spillekonsol med en lynhurtig SSD

Samsung har gjort en betydelig indsats for at minimere varmeudviklingen. Selvom ved maks ydelse nærmer den sig ikke overophedning, og det er med til at sikre en fin holdbar.  1.200 skrevne terabyte skal den kunne klare, og den kommer med 5 års garanti.

Ligesom med Samsungs øvrige SSD’er er der mulighed for at tilgå SSD’ens indstillinger samt fintune, opdatere og benchmarke i det brugervenlige og overskuelige Samsung Magician 6 program.

Dyr, men prisen værd

Prisen er det eneste der hæmmer Samsung SSD 980 Pro 2TB. Hastighed af denne kaliber koster. Men det kan være den helt rette investering, hvis du arbejder med datatunge opgaver. Du får svært ved at finde en SSD, der sætter skub i filerne på samme måde som SSD 980 Pro 2TB, og så er der endda plads til enorme mængder data.

Pris: 3.399 kroner


TAGS
Sasmung
SSD

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S