Samsung SpinPoint EcoGreen F4EG

Samsung SpinPoint EcoGreen F4EG

Share

Denne harddisk er ikke mindre end en verdensnyhed …

Samsung er måske ikke det første navn, du kommer i tanke om, når det kommer til harddiske, men producenten har et meget bredt udvalg af drev til desktop-markedet. Ikke kun det, men man kan også prale af en verdensnyhed: SpinPoint EcoGreen F4EG.

Drevet var det første, der kom på markedet (en påstand, Western Digital muligvis vil modsige), med den bedste tæthed i sin klasse (5.400rpm).

Sagt på godt gammelt dansk betyder det, at det kun anvender tre 667GB-skiver for at opnå 2TB kapacitet i stedet for de normale fire 500GB-skiver. Ved at bruge bare tre skiver forbedres SpinPoints strømforbrug i forhold til rivalerne og giver desuden bedre præstationer end konkurrenternes fireskive-drev.

Se også:  Sådan bliver Samsung Galaxy S8

Mens ssd’erne for tiden tager alle stikkene hjem, hvad hastigheden angår, beviser skiveteknologien i denne Samsung-model, at der stadig er liv i den gamle mekaniske hund, og det vil der være i en rum tid endnu, så længe prisen pr. gigabyte er stærkt i producentens favør.

SpinPoint-drevet anvender den seneste formateringsteknologi Advanced Format Technology (AFT) eller Advanced Sector Formatting (ASF), som andre firmaer kalder det. I hvert fald gør teknologien op med den gamle, nedarvede 512 byte pr. sektor-formatering og introducerer i stedet 4kB pr. sektor-formatering.

Det lukker de huller, den gamle formateringsstil efterlod, og betyder forbedret dataintegritet og vigtigere endnu større kapacitet pr. disk. I dette tilfælde har hver skive en kapacitet på 667GB. Det er fint i Windows Vista og 7, men XP-brugerne bliver nødt til at finde et partitionsværktøj, der understøtter teknikken for at få den bedste ydelse.

Se også:  Galaxy S8 er lanceret: Her er Samsungs nye topmobil

Nøgletal

Type: 3,5″ harddisk
Kapacitet: 2TB
Cache: 32MB
Interface Sata: 3Gb/s
Spindelhastighed: 5.400rpm

Del denne