Home » Mobiltelefon » Samsung sparker døren ind for en ny kategori af smartphones – her er Galaxy Z Flip
Samsung sparker døren ind for en ny kategori af smartphones – her er Galaxy Z Flip

Samsung sparker døren ind for en ny kategori af smartphones – her er Galaxy Z Flip

Share

Med Samsung Galaxy Z Flip bliver den foldbare smartphone for alvor interessant for den almindelige bruger. Prisen er nemlig ikke helt hen i vejret og specifikationerne er bedre end konkurrenternes

De foldbare smartphones begyndte at røre på sig sidste år. Her kom de første modeller på markedet. Men udover startvanskeligheder (Samsung måtte forsinke sin på grund af en skrøbelig skærm, mens Huawei fik en kæp i hjulet af Trump), så var priserne på dem alt for høje til at de var interessante for den almindelige smartphone-bruger.

Men det bliver der lavet om på nu. Her til aften har Samsung løftet sløret for Galaxy Z Flip, der måske ikke ligefrem kan kaldes en billig smartphone, men er nede i et prisleje vi er vant til fra “almindelige” topmobiler.

Og det er faktisk ikke engang fordi den går alvorligt på kompromis nogen steder. Samsung har været rundhåndede med teknologien.

Se også:  Så er der 5G i Samsungs foldbare Flip-telefon
Flip den op

I designet minder om Motorolas genopstandne Razr. En moderne klaptelefon, som du åbner ved at flippe opad.

Når den er åben har du en komplet smartphone med stor 6,7″ Dynamic Amoled-skærm på 1080 x 2636 pixels. Når den er lukket er der en lille 1,06″ Super Amoled-skærm på ydersiden (116 x 300 pixels), som giver adgang til basale notifikationer, beskeder m.m. Allways-On-teknologien gør, at den kan være tændt hele tiden uden at bruge særlig meget strøm.

Der er også en tilstand midt i mellem, hvor du åbner mobilen halvt, og bruger den ene halvdels som stander og den anden som skærm. På den måde ha du et lille opretstående tv, når du vil se video, chatte med vennerne og lignende. Du kan også bruge den som tripod til dit kamera, så du kan tage billeder med lang lukketid. Skærmen tilpasser sig automatisk.

Se også:  Lynhurtig Samsung-SSD med enorm kapacitet - få helt op til 8TB
Masser af power

Bagpå på mobilen er der to kameraer – et 12 MP hovedkamera og et 12 MP ultravidvinkel-kamera. Indvendig, i toppen af skærmen, er der et 10 MP kamera til selfies.

Mobilen får sine kræfter fra en Qualcomm Snapdragon 855+ processor – en af markedets absolut hurtigste mobilprocessorer – og der er 8 GB ram.

Lagerpladsen er på 256 GB, men der er ikke mulighed for udvide med microSD-kort.

Begrænset batteri

Det er således ikke sparet på noget. Det eneste, der falder lidt i øjnene er at batteriet kun er 3300 mAh. Det vil formentlig betyde begrænset batterilevetid. Til gengæld er der både hurtigopladning og trådløs opladning.

Den nøjagtige pris på Galaxy Z Flip bliver 11.699 danske kroner. En betydelig sum, men billigere end de dyreste iPhones eller Motorola Razr.

Den er allerede på markedet i næste uge, d. 21. februar.


TAGS
Galaxy
Samsung
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S