Home » Smart hjem » Samsung SmartThings [TEST]: Samsung vil være hjernen i dit smarte hjem
Samsung SmartThings [TEST]: Samsung vil være hjernen i dit smarte hjem

Samsung SmartThings [TEST]: Samsung vil være hjernen i dit smarte hjem

Share

Samsung kommer sent til fadet, til gengæld er producentens løsning en af de mest omfattende, fleksible og velfungerende, vi har prøvet, når det gælder systemer til det smarte hjem. Og den binder dig ikke, men er åben, så du kan kombinere den med et væld af andre løsninger

Smarte elpærer, overvågningskameraer og stikkontakter er ikke ligefrem noget nyt. Markedet vrimler med den slags og har gjort det i mange år efterhånden.

Men dem, der har prøvet kræfter med smart home-produkter, ved, at det måske allermest afgørende for oplevelsen, er det system, de er bundet op til. For det nytter ikke noget, at du har et overvågningskamera med førsteklasses billedteknologi, hvis det er en kamp, hver gang du skal få forbindelse til det med din mobil eller få det til at tale sammen med en bevægelsessensor.

Se også:  Fremtidens Hjem: Sådan ser det ultimative smart home ud

Der er derfor fortsat rigelig plads til løsninger, som gør integrationen af de smarte produkter smidig, og her har Samsung heldigvis en del at byde på.

Veludviklet system

SmartThings-systemet blev introduceret for flere år siden, men er først nu kommet til Danmark. At det har ladet vente lidt på sig har så den fordel, at vi får et veludviklet system uden en masse børnesygdomme, med et bredt udvalg af produkter tilknyttet.

Vi testede systemet med en række forskellige enheder. For at få dem koblet på dit Wi-Fi kræves en hub, og du skal ligeledes hente den tilhørende app til din mobil. Den fungerer på såvel iPhone som Android-mobiler.

Se også:  Samsung klar med Stars Wars-mobil - vælger den mørke side

Når hub’en er tilsluttet dit internet og koblet på din SmartThings-konto (som du opretter som det første, når du åbner appen), kan du begynde at tilføje enheder. Det sker utrolig nemt.

Placer denne på en dør eller et vindue, så giver den besked, hvis der
åbnes, når du ikke er hjemme.

Du kan vælge, hvilken type enhed, der skal tilkobles på en liste, eller endnu nemmere, blot trykke på stregkode-symbolet og så scanne den lille 3D-kode, der sidder på produktet. Så ser appen selv, hvad det er for et produkt, og du kan gå videre og vælge hvilket rum, det skal tilknyttes. Det bliver ikke meget nemmere.

I appen er der fuld adgang til at styre de features, der hører de tilknyttede produkter til. Du kan også lave automatiseringer, så produkterne reagerer ved fastsatte klokkeslæt, når du går eller kommer hjem, eller når et andet produkt ændrer status – for eksempel en sensor, der registrerer bevægelse eller en lampe, der tændes.

Snakker fint med andre

Man finder meget hurtigt ud af at bruge systemet, og en ting, der er et stort plus, er, at det ikke bare er forbeholdt Samsungs produkter. Det er let som en leg at integrere produkter af andre mærker og bruge dem på lige fod med Samsungs smarte produkter. Philips Hue, Sonos, Ikea Trådfri, LiFX samt et væld af andre brands kan tilføjes ganske simpelt via appen.

Men integrationen fungerer heldigvis ikke kun den vej. SmartThings kan også nemt integreres i andre systemer. Hvis du eksem-pelvis foretrækker at bruge Google Assistant som platform til dit smarte hjem, så føjer du bare SmartThings til denne tjeneste.

Sæt stikket i et strømudtag, så kan du tænde og slukke enhver ting, du kobler i, og også tjekke elforbruget.

I det hele taget giver det god mening at koble SmartThings på din Google Home-konto, for så kan du stemmestyre Samsungs produkter. Det kan du gøre med din mobil, via Google-assistenten eller med diverse stemmestyrede højttalere med Google Assistant, eksempelvis Googles egne eller nyere Sonos-højttalere.

Samsung SmartThings
  • Brugervenlighed
  • Fleksibilitet
  • Kvalitetsindtryk
  • Pris
4.5

Summary

Alt om DATA siger:

»Systemet er enormt brugervenligt og integreres nemt med andre smarte systemer – fra Google Home og Alexa til Sonos, Hue og meget andet. Produkterne i sortimentet er desuden veldesignede, nytænkende og overraskende rimelige i pris.«

Nøgletal:

Pris: 699 kr. (Samsung SmartThing Hub)
Kompatibilitet: Android, iOS
Stemmestyring: Amazon Alexa, Google Assistant
Betjening: SmartThings-app
Forbindelse: Bluetooth, Wi-Fi, LAN, USB
Farve: Hvid
Dimensioner: 127 x 126 x 29 mm

TAGS
Hub
Samsung
smart home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S