Home » Skærm » Samsung S80A [TEST]: Skærmen passer på dine øjne
Samsung S80A [TEST]: Skærmen passer på dine øjne

Samsung S80A [TEST]: Skærmen passer på dine øjne

Share

Denne 32”-skærm med 4K-opløsning har en indbygget øjenpleje-teknologi, der rent faktisk virker. Skærmen er rar at arbejde ved, også efter mange timer

Der er meget fokus på det såkaldte blå lys fra skærme. Det er nærmest blevet en trend blandt skærmproducenterne at fokusere på denne udfordring. Teorien bag furoren er, at blåt skærmlys generer og trætter øjnene, og det har særlig betydning, hvis man sidder foran skærmen en hel arbejdsdag.

Det er der ikke noget nyt i; det nye består mere i, at man er blevet bedre til at dæmpe det blå lys, samtidig med at skærmfarverne generelt bibeholdes og står krystalklare.

Det gør de bestemt på denne professionelle pc-skærm, Samsung S80A, der formår at bevare lysintensiteten, selv når der skrues ned for lysstyrken – hvad enten du gør det selv manuelt, har valgt en bestemt, dæmpende lysindstilling, eller skærmen selv aktiverer filtreringen af blåt lys.

Se også:  Samsung Galaxy Z Fold4 [TEST]: Fuldfed foldbar med kvalitetskameraer
Detaljerne bevares

De fleste skærme, som har særlige forudindstillinger til at vise billeder og film, skruer i mange tilfælde simpelt hen ned for skærmens lysstyrke, så den bedre match­er billedet. Ulempen ved den strategi er, at man mister detaljer i de sorte partier. Hvis en indstilling modsat skruer op for lysstyrken, kan det føre til, at hvide områder brænder ud.

På denne skærm er det ikke sådan. Her er kontrasten bevaret, uanset om du bruger S80A til tekst eller til andre visninger, hvor der er kraftigt lys. Derfor er skærmen meget behagelig at arbejde ved. Vi har testet den gennem små 14 dage med op til 10 timers arbejde på en enkelt dag, uden at det var skærmen, som var skyld i trætte øjne.

Se også:  Samsung The Frame 55", 2022 [TEST]: Går i ét med boligindretningen
Høj opløsning

Uanset brug er detaljeringen på plads – her taler vi jo om 4K-opløsning. Det betyder naturligvis, at bogstaver og ikoner på 32”-skærmen er lidt klejne. Til gengæld kan du ikke kun glæde dig over de mange fine detaljer, men også over flotte nuancer i overgangene fra en farvetone til en anden. Det er fuldstændig glidende og naturligt.

Vi skal dog understrege, at der ikke er tale om en fuldprofessionel monitor til kritisk grafisk brug. Det understreges også af prisen på de små 3000 kroner, som du let kan finde S80A til uden moms. Men skærmen har en ydelse og kvalitet, som mange vil kunne stille sig tilfreds med den. Det kan være et firma, som selv udvikler og producerer onlinevideoer eller større præsentationer.

TAGS
4K
computer skærm
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S