Home » TV » Samsung QN900B 8K Neo QLED 65″ [TEST]: En overdådig tv-oplevelse
Samsung QN900B 8K Neo QLED 65″ [TEST]: En overdådig tv-oplevelse

Samsung QN900B 8K Neo QLED 65″ [TEST]: En overdådig tv-oplevelse

Share

Samsung har skruet op på stort set alle parametre i årets topmodel af Neo QLED-tv’er. Billedoplevelsen er mere kontrastrig, lysstærk og farveintens end sidste års model og der er strammet op i brugeroplevelsen

Med sidste års Neo Qled-tv’er nærmede Samsung sig den kontrast vi kender fra OLED-tv’er, tilsat betydeligt højere lysstyrke og overlegen farvegengivelse.

I dette års topmodel, QN900, udlignes forskellen yderligere.

Utrolig dynamik

Der er anvendt 14-bit teknologi, hvilket gør det muligt at styre lyset med højere præcision, ligesom AI-motoren har fået et betydeligt boost, så indholdet på skærmen analyseres og finjusteres dybere ned i detaljen.

Det giver sig udslag et i slagkraftigt billede, der på én og samme tid håndterer både det lyse og farvestærke samt det mørke og nedtonede, således at billedet nærmest popper ud af skærmen.

Kontrasten er måske stadig ikke helt på niveau med OLED, i hvert fald ikke teoretisk, men den er så tæt på, at der i praksis ikke er meget at kommer efter her, og med det ekstra du får i lysstyrke og farvegengivelse, er det altså et tv, der er i rigtig mange tilfælde vil have fordelene på sin side.

Se også:  Samsung kommer med nye foldbare mobiler i næste uge

AI-motoren optimerer billedet ud fra genkendelse af objekter, hvilket øger tv’ets evne til at opskalere indhold. Da objekter optimeres individuelt, separat fra baggrunden, er der en flot dybde og en uovertruffen fornemmelse af tredimensionalitet, som gør, at naturoptagelser og film kommer til live på skærmen.

Fintune billedet til perfektion

Skærmen kan vise mere end en millard farver og er Pantone-valideret for farvekorrekthed. For at opnå den optimale gengivelse har Samsung desuden gjort det muligt at kalibrere skærmen til dine hjemlige omgivelser. Der sker via SmartThings-appen, som du også bruger til opsætning af tv’et.

Ved at holde din mobil op mod skærmen i nogle minutter kalibreres skærmen i et samspil mellem mobilkameraet og tv’et. Det kan gøre en større forskel end man lige regner med. Der er mulighed for at sammenligne det kalibrerede med det ikke-kalibrerede for at se om man synes om ændringerne. Hvis man vælger at gemme dem, vil det kalibrerede billede kunne tilgås under “Film”-indstillingen, som ændres i overensstemmelse dit resultatet.

Foruden denne indstilling tilbyder QN900 også den standardiserede Filmmaker Mode, som på tværs af tv-brands giver det optimale filmbillede, og dertil er der de gængse Dynamisk, Standard og Naturlig.

Se også:  Sony A80J [TEST]: Fint OLED med småknaster

Dolby Vision understøttes ikke, men der er Quantum HDR 48x samt HDR10+ Gaming og derudover HDR10+ Adaptive, der anvender tv’ets indbyggede sensorer til at tilpasse gengivelsen til omgivelserne, så man får det optimale billede, uanset om man ser tv midt på dagen eller i et bælgmørkt rum om natten. Tv’et kan indstilles til at følge dagens gang, så billedet løbende tilpasses, uafhængig af lyset i rummet. For at skåne øjnene vil det desuden dæmpe de blålige toner om aftenen.

Hurtig og højtopløst skærm

Som allround-tv er QN900 således forrygende, da du under stort alle forhold vil opnå en glimrende oplevelse. Med en opløsning i 8K er der intet, det ikke kan vises i sin fulde skarphed. Det er ret begrænset hvad der findes af indhold i denne opløsning. Indtil videre drejer det sig primært om naturoptagelser på YouTube, men tv’ets evne til at opskalere er ret overbevisende, så indhold i lavere opløsning får også gavn af den store skarphed.

TAGS
neo qled
Samsung
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S