Home » TV » Samsung QE65Q90RAT [TEST]: Spækket med ny teknologi
Samsung QE65Q90RAT [TEST]: Spækket med ny teknologi

Samsung QE65Q90RAT [TEST]: Spækket med ny teknologi

Share

Samsung viser, hvor langt LED-teknologien er kommet – plus giver os testens smarteste smart-tv

Samsung satser som stort set den eneste producent ikke på OLED, men benytter i stedet selskabets QLED-teknologi, der i sin grundstruktur er baseret på den afprøvede LED-teknologi. Samsung beviser, at de nyeste LED-tv’er sagtens kan konkurrere med OLED-konkurrenterne.

Man kan ikke sige, at det ene er bedre end det andet, for her handler det også om smag og behag. De bedste LED-tv’er har en enorm skarphed og kontrast, mens OLED’erne har et generelt mere roligt og naturligt billede, som især henvender sig til filmelskere. Dette Samsung-tv viser dog, at man med LED-panelet kan konkurrere med OLED-panelet selv på dets egen hjemmebane.

Billedmæssigt er Samsung QLED nået langt. Med et almindeligt tv-signal kan billedet ind i mellem se lidt kunstigt ud, og så skal du i gang med lidt indstilling. Via en god streamingtjeneste med HDR og 4K-opløsning får du et meget skarpt, men også rart billede.

Se også:  Sådan ser Samsungs nye topmobil ud - billeder af Galaxy Note 20+ lækket

Den høje skarphed kan dog give let kunstige billeder, hvorfor du bør bruge lidt tid på de forudindstillinger tv’et har. På den måde kan du få tilført lidt varme og naturlighed. QE65Q90RAT når dog aldrig op på siden af testvinderen fra Panasonic, når det handler om naturlig gengivelse, men det har højere skarphed og bedre detaljering.

Fra årets generation

Samsung er en 2019-model, mens OLED-modellerne i denne test er fra 2018. Derfor er prisen også ret høj i forhold til konkurrenterne. Gevinsten er testens suverænt mest avancerede tv, hvor især smart-tv-delen er en klasse bedre end hos konkurrenterne.

Det er lettere at tilgå og tilpasse alle funktioner, og det går ekstremt hurtigt. Tydeligt, at processoren er en klasse bedre end andre i testen.
Inden du når til smart-tv-delen, skal tv’et sættes op, og her er det også en fornøjelse.
Samsung har en såkaldt one connect, hvilket betyder, at du har en ekstern boks til alle tilslutninger og kun ét kabel op til tv’et.

Se også:  Samsung 870 QVO SSD [TEST]: Prisfornuftig ssd med enorm kapacitet

Det er hamrende smart i vores optik. Det så vi gerne som en option hos alle konkurrenter, da du let kan gemme boksen væk og undgår at have en masse kabler løbende op til tv’et. Tv’et ser i øvrigt lækkert ud. Vægten er solide 34,7 kilo med den medfølgende tunge fod i metal.

Den lidt tykke ramme kan vi i øvrigt godt lide. Det går mod trenden, men den 2,5 centimeter brede kant er visuelt velfungerende, både når tv’et står på fod og hænger på væggen. Kvalitetsindtrykket er tårnhøjt. Tv’et ledsages af en fin og enkel fjernbetjening, der får de traditionelle i plastik til at ligne noget fra forrige årti!


Samsung QE65Q90RAT
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Summary

Testholder mener:

Klart testens mest smarte tv, og det ser godt ud. Billedkvaliteten er fremragende, men uden den glød, som OLED kan præstere. Vi giver dette Samsung-tv en anbefaling, selvom det er smådyrt.

Teknisk set

Producent: Samsung
Navn: QE65Q90RAT
Størrelse: 65”
Opløsning: 4K
Teknologi: LED
Energiklasse: B
Vægt: 34,7 kg
Pris: 27.998 kr.

TAGS
4k-tv
OLED-tv
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S