Home » TV » Samsung Q950R [TEST]: 8K-tv’et er det vildeste vi har set
Samsung Q950R [TEST]: 8K-tv’et er det vildeste vi har set

Samsung Q950R [TEST]: 8K-tv’et er det vildeste vi har set

Share

Samsung er også rykket ind i Danmark med 8K-tv’er. Det er som ventet ikke billigt, men det sætter også helt nye standarder for billedkvalitet

8K – engang en fjern og noget urealistisk tv-vision. Men nu er det en realitet. I nr. 7 testede vi Sonys første 8K-tv på det danske marked, og nu er rivalen Samsung også sprunget ind på hylderne i danske butikker og nethandler med en tv-model i forskellige størrelser, men alle med den nye rekord for skærm-opløsning. Det er dog endnu kun en teoretisk realitet for de fleste af os, for de nye ekstrem-tv’er er også ekstremt dyre.

Samsung har åbnet ballet på det danske marked med en 65”-model af Samsung Q950R til knap 40.000 kroner, mens en 75”-model kan findes til godt og vel 50.000 kroner. Det skræmmer de fleste af os væk, men alligevel er det interessant at bore sig ned i, hvad et 8K-tv fra markedets dominerende tv-leverandør egentlig har at byde på – ikke mindst fordi denne eksorbitant finkornede skærm inden for få år kan forventes at være standarden på tv-markedet.

Lad os med det samme slå fast, at her får du selvfølgelig en overvældende smuk billedkvalitet med virkelig bred betragtningsvinkel, AI-forbedret processorarbejde, et bedre sortfilter og exceptionel HDR-ydelse. Du får også den mest omfattende smart-tv-platform på markedet med understøttelse af Alexa, Google Assistent og Siri (plus Samsungs lidt mere tvivlsomme Bixby).

Q950R fås i fire størrelser – 55”, 65”, 75” og 82” (sidstnævnte var ikke at finde i Danmark ved redaktionens slutning). Sidste år introducerede Samsung internationalt 8K-tv’et Q900. Ved første øjekast ligner Q950R dette tv ret meget. Det er nærmest en slank version af monolitten fra filmen Rumrejsen År 2001 på grund af den smalle, mørke, ja næsten fraværende ramme.

Begrænsning af dybden opnås som på andre Samsung-tv’er ved at smide alle tilslutninger over i boksen OneConnect, så tv’et selv kun har en enkelt indgang. De fire HDMI’er, de tre USB’er, den optiske forbindelse, Ethernet- og kort-indgangene sidder alle i boksen. Vi kan godt lide den løsning, for det holder de mange kabler, man har brug for i dag, ude af syne. Q950R kan også integreres med Samsungs Smart Things smarthome-platform, og du kan bruge tv’et som central styringsenhed til dine enheder på dette net.

Klik på Netflix og Amazon

Fjernbetjeningen er flot og nem at gå til – med direkte knapper til for eksempel Netflix og Amazon. Du kan også bruge stemmestyring ved hjælp af din foretrukne assi-stent. Samsungs smart-tv’er har altid leveret en overbevisende mængde tjenester, og på det punkt er Q950R ingen undtagelse.

Ud over de nævnte filmtjenester er der integreret Apple TV (lige nu er det kun Samsung, der kan integrere dette) såvel som YouTube. Samsung forsøger at få samling på alle disse forskellige tjenester med noget, som de kalder Universal Guide, en AI-understøttet anbefalelsesmaskine, som analyserer, hvad du plejer at se og herefter prøver at finde andre ting, som du er interesseret i. Det leverer en personaliseret skærm kun rettet mod dig som bruger tv’et, og anbefalingerne skulle blive bedre og bedre, som tiden går, efterhånden som tv’et lærer, hvad du godt kan lide.

Boksen OneConnect med alle tilslutninger kan gemmes væk, så du kun har et enkelt kabel hen til tv’et.

Flere andre tv-producenter har overgivet sig til OLED-teknologien i deres flagskibsserie af tv’er. Men som nogle læsere ved, har Samsung indtil videre fravalgt OLED og benytter i stedet producentens egen QLED-teknologi. I kombination med det billedforbedrende HDR har det vist sig at være en ganske god idé.

Samsung Q950R
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Summary

Testholdet mener:

Samsung Q950R er selvfølge-lig økonomisk uden for rækkevidde for de fleste af os. Men det viser, hvad 8K og QLED-teknologien formår;  enestående billedkvalitet og endda god lyd. Dette tv rammer loftet for vores ydelses-skala.

Teknisk set:

Samsung Q950R
Pris: 37.999 kr.
Skærm: 7680 x 4320 px, QLED, 65” (fås også i 55”, 75” og 82”)
HDR: HDR10, HDR 10+, HLG
Styresystem: Samsung Tizen
Tilslutninger: 3 stk. USB, 4 stk. HDMI, Ethernet, Optisk ud, Wi-Fi
Vægt: 31 kg

TAGS
8K
8k-tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S