Home » TV » Samsung Q800T 65” [TEST]: 8K der (næsten) er til at betale
Samsung Q800T 65” [TEST]: 8K der (næsten) er til at betale

Samsung Q800T 65” [TEST]: 8K der (næsten) er til at betale

Share

Q800T er det første 8K-tv, der ikke er absurd dyrt, og det indikerer, at der er en fremtid for formatet

Måske har du ikke engang opgraderet til 4K endnu. Så kan du lige så godt gå hele vejen til 8K. Hvis du altså har små tredive tusinde kroner, der klør i lommen. Q800T er det ikke billigt, men det er det første 8K-tv, der er nogenlunde til at komme i nærheden af.

Slår benene væk under dig

Der findes indhold på YouTube i 8K, og med Samsungs nyeste mobiler er der mulighed for at optage 8K-videoer selv. Den høje opløsning skal dog først og fremmest betragtes som en ingrediens i billedmotoren, der sammen med andre teknologier bidrager til at optimere billedet.

Indholdet opskaleres, så opløsningen virker højere. Det er dog ikke noget, der udretter mirakler. Det får ikke en 240p video til at ligne en million, men det giver subtile forbedringer, som bestemt kan bidrage til oplevelsen.

Se også:  Samsung Galaxy Book S: Lækker letvægter

Det er imidlertid, når du ser velproduceret indhold i ægte 8K, at tv’et for alvor slår benene væk under dig. Det, der findes lige nu, er hovedsagelig de typiske naturoptagelser, der fungerer fint som demo-materiale, men som der trods alt er en grænse for, hvor længe man kan sidde og se på.

Men mon ikke snart de første spillefilm i 8K begynder at dukke op. Formentlig til download i første omgang, da det kræver en særdeles stærk internetforbindelse at streame et stabilt 8K-signal.

Modsat de fleste konkurrenter, dedikerer Samsung sig til QLED. Det er et bagbelyst panel, og derfor er det ikke i stand til at opnå samme kontrast og fine detaljering i farvenuancer som de bedste OLED-tv’er. TIl gengæld er der smæk på lysstyrke og farver, som står utrolig stærkt.

Se også:  Overraskende tæt duel [TEST]: iPad versus Android-tablet

Betragtningsvinklerne er også tæt på perfekte. Du kan gå i dybden med at tilpasse billedet manuelt. Tv’et er dog også i stand til på intelligent vis at tilpasse billed- og lydindstillinger, så de fungerer godt sammen med indholdet. Det lukker dog alle muligheder for at fintune selv, og vi var ærlig talt ikke imponeret over resultatet.

Når vi satte en film på, skiftede tv’et ikke automatisk til den ellers glimrende film-tilstand. Til gengæld er lyden fantastisk. Tv’et analyserer rummet og er i stand til at skabe en bevægelighed i lyden, så filmen opleves levende. Der er samtidig fornuftig bund, så du til nød kan klare dig uden en soundbar.

TAGS
8K
8k-tv
QLED-tv
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S