Home » Mobiltelefon » Samsung på vej med 600MP kamerasensor – skarpere end øjet kan skelne
Samsung på vej med 600MP kamerasensor – skarpere end øjet kan skelne

Samsung på vej med 600MP kamerasensor – skarpere end øjet kan skelne

Share

Den uhyre finkornede billedsensor vil overgå det menneskelige øjes evner til at skelne detaljer, og give helt nye muligheder i smartphones, biler og andre enheder

Samsung var de første med en kamerasensor til smartphones på hele 108MP. Den kan man blandt andet opleve i producentens egen Galaxy S20 Ultra, Xiaomi Mi 10 Pro og den kommende Motorola edge+.

Nu går de stort skridt videre. I et blog-indlæg fortæller Yongin Park, som er vice præsident for Samsungs Sensor Business Team, at man arbejder på en 600MP sensor.

Mikroskopiske pixels

At skabe sådan en sensor er ikke nødvendigvis nogen bedrift i sig selv – men kan bare stable de mange pixels sammen i en gigantisk chip –  men at gøre det på en måde, hvor man kan klemme dem ind i en lillebitte chip, der kan sidde i en smartphone og andre små apparater er udfordringen.

Se også:  Duel på tv-lyd: Lydbar versus surroundanlæg

Samsung løser det med en videreudvikling af sin Nonacell-teknologi. Simpelt forklaret fungere den ved, at man kombinerer bittesmå pixels til store pixels. I den seneste 108MP sensor kombineres ni 0.8μm pixels til én stor 2.4-μm. Det giver fleksibiliteten i et utrolig finkornet billede, med muligheden for at ofre lidt af skarpheden, når der er behov for lysstærke billeder i mørke omgivelser.

Har ser man forskellen i opbygningen mellem Samsungs Nonacell-sensorer og de Tetracell-sensorer, som sidder i mange konkurrerende smartphones.

Dette princip vil Samsung føre videre med sin kommende sensor. Producenten er allerede lykkes med at lave mikroskopiske 0.7μm pixels. Det er mindre end hvad der hidtil har været anset som minimumsgrænsen for at fungere.

Overgår det menneskelige øje

En sensor på 600MP vil overgå det menneskelige øjes evne til at skelne detaljer. Den stopper ved cirka 500MP.

Se også:  Samsung-interview: "Nu satser vi stort på foldbare mobiler ..."

Samsung arbejder desuden på at gøre sine sensorer i stand til at overgår det menneskelige øje i andre henseeder. Ved at øge evnen til at fange lysbølger vil man kunne skabe kameraer, der er i stand til skelne mellem sunde celler og kræftramte, så de kan bruges til at diagnosticere cancer. De vil også kunne bruges til bedre kvalitetskontrol i landbrugssektoren.

I bilindustrien vil sådanne sensorer kunne bruges til at gøre biler endnu bedre til at registrere omgivelserne.

Samsung tænker således ikke nødvendigvis i smartphones, når de taler om den nye 600MP-sensor, omend det meget vel kan være dér, vi ser den først. Yongin Park slutter af med at fortælle: “To date, the major applications for image sensors have been in the smartphones field, but this is expected to expand soon into other rapidly-emerging fields such as autonomous vehicles, IoT and drones.”


TAGS
kamerasensor
Mobilkamera
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S