Home » TV » Samsung NQ95A [TEST]: Knald på kontrasten i Samsungs nye top-tv
Samsung NQ95A [TEST]: Knald på kontrasten i Samsungs nye top-tv

Samsung NQ95A [TEST]: Knald på kontrasten i Samsungs nye top-tv

Share

Med introduktionen af Neo QLED får Samsung-tv’et en kontrast, der nærmer sig OLED uden at gå på kompromis med den lysstyrke og farvegengivelse producentens skærme er kendt for

Samsung har holdt hårdnakket fast i den LCD-baserede QLED-teknologi, selvom stort set alle konkurrenter er gået over til OLED.

QLED har sine styrker, når det gælder lysstyrke og knald på farverne, men har også haft sine tydelige svagheder, især på kontrasten. Med QN95A introduceres Neo QLED-teknologien, som gør underværker på netop dette punkt.

Knasende sprød kontrast

Neo QLED er baseret på den nye Mini-LED-teknologi. Den kommer vi til at se en del mere til i løbet af året, når flere andre producenter lancerer tv’er med den.

Som navnet antyder, er LED-dioderne i et Mini-LED-tv mindre end i et almindeligt LCD-tv. Der er derfor også flere af dem, og det gør det muligt at styre lyset mere præcist. Resultatet er højere kontrast og større nuancerigdom.

Se også:  Se listen: Her er danskernes favoritter inden for teknologi

Det giver sig synligt udslag med NQ95A, som især på kontrasten viser en betydelig forbedring sammenlignet med Samsungs tidligere QLED-modeller.

Læs mere om skærmtyperne her:

Guide: Kend din skærmtype

Foruden en imponerende lysstyrke på op til 2000 nits får du et knasende sprødt billede, selv i stærkt dagslys. HDR10, HLG og HDR10+ Adaptive hælper til at få det bedste ud af billedet; dog havde Dolby Vision også været rart.

Ideelt til spil og sport

Tv’et gør sig forrygende til film, hvor man blandt andet får glæde af Filmmaker Mode, der giver et billede fintunet af fiilmskaberne i Hollywood.

Til sport og ikke mindst gaming har tv’et også fordele, ikke blot på grund af de stærke farver, men også hastigheden, der sikrer, at billedet flyder imponerende flot.

Se også:  Panasonic TX-65HZ2000E [TEST]: Stærke farver og stor surround

Input lag er nede på 9,2 ms, opdateringshastigheden er 120 fps, og der er understøttelse af AMD Freesync Premium Pro. Tv’et kan derfor yde de nyeste spilkonsoller fuld retfærdighed.

Læs vores test af OLED-tv’er her: 

OLED-tv’er [STORTEST]: Store tv-skærme til storslåede sejre

Når en gaming-enhed registreres, skifter tv’et til Game Mode, der optimerer billedet til spil. Samtidig får man adgang til en Game Bar med hurtig adgang til relevante billedindstillinger.

Helt fladt mod væggen

Opsætningen af tv’et sker relativt nemt. Et plastikbeslag skrues fast bagpå, og dernæst kan samme beslag skrues fast på den elegante stålfod, der holder tv’et oprejst.

TAGS
neo qled
qled
Samsung
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S