Home » Hovedtelefoner og højttalere » Samsung HW-Q950T [TEST]: Seriøs opgradering til hjemmebiografen
Samsung HW-Q950T [TEST]: Seriøs opgradering til hjemmebiografen

Samsung HW-Q950T [TEST]: Seriøs opgradering til hjemmebiografen

Share

Hvis du virkelig mener det alvorligt med opgradering af hjemmebiografens lyd, så kommer dette surround-sæt fra Samsung med ind i dine overvejelser

Lydbarer, hvor tv-lyden leveres af blot et enkelt kabinet, er efterhånden blevet forbavsende gode til at simulere biograffornemmelsen af lyd fra alle sider. Men stadigvæk er det sådan, at hvis du lige ofrer lidt ekstra på en subwoofer og et par satellitter, kommer du ind i en helt anden lydsfære. Det dokumenterer dette sæt fra Samsung, der vel nærmest kan kaldes ”hjemmebiograf i en boks”.

Samsung HW-Q950T til 6990 kroner er en ganske omfattende Dolby Atmos-løsning, som forsøger at skabe den samme effekt som en luksusopsætning af 9.1.4-typen – men her med blot fire højttalerkabinetter.

Lang og tung lydbar

Den centrale enhed, selve lydbaren, er en ganske stor sag. Den måler hele 123 cm i længden og har en vægt på 7 kilo. Samsung leverer et opslag med, så du kan vægmontere den, men tjek lige, om væggen kan holde til det. Med denne længde kan lydbaren bruges til et 55”-tv, men 58” og opad er bedre.

Ideen med længden er blandt andet at brede lyden så meget ud til siderne som muligt. Der er selvfølgelig højttalerenheder på fronten, men oven på lydbaren er der yderligere et par enheder, så der også skabes lydrefleksioner mod loftet. Hensigten er at skabe fornemmelsen af et stort rum. Oven på lydbaren er der også et ekstremt lille display og nogle få fysiske knapper, men du vil nok foretrække at stemmestyre gengivelsen med Alexa eller ved hjælp af den medfølgende kompakte fjernbetjening.

Se også:  En bærbar med det hele til stærk pris

Bag på lydbaren er der et par HDMI-indgange, en eARC-HDMI (tv-tilslutning) og en digital optisk indgang. Der er også mulighed for Wi-Fi (her skal du bruge Samsungs Smart Things-app for at klare opsætningen) og Bluetooth.

Sættet består desuden af to satellitter, to baghøjttalere, som sender lyden både frem og op. Det er herfra de to resterende kanaler af de i alt ni stk. bliver dækket ind. De er trådløst forbundet til systemets lydbar og skal blot sluttes til strøm. Det samme gælder for den subwoofer, som også indgår i sættet. Den er i sig selv en ret stor enhed med enheder, der sender lyden ud til siden – plus at den er udstyret med en basport bagtil.

Med den rette lydkilde kan det komplette sæt levere en ganske kraftfuld og suggestiv gengivelse. Der er masser af detaljer. Dertil kommer godt med power i de lave frekvenser – nok til, at din nabo opdager, at du har spenderet penge på at opgradere din hjemmebiograf.

Se også:  Her får du den ultimative tabletoplevelse
Mellemtonen er det bedste

Diskantens gengivelse er en anelse kantet, og her hjælper det ikke at udnytte sættets EQ-muligheder. Du kan heller ikke gøre så meget ved subwooferens rigeligt monumentale basgengivelse. Her mangler vi nogle nuancer.

Til gengæld er mellemtonen – som er såre vigtig, når vi taler hjemmebiograflyd – særdeles præcis og behagelig. Den bliver du glad for. Du glæder dig også over bredden i lydbilledet, som bidrager til følelsen af ægte surround.

Samsung HW-Q950T er måske ikke den perfekte løsning. Dertil er den ellers magtfulde basgengivelse for unuanceret, når vi tager prisen i betragtning. Men sættet er en ekstremt effektiv opgradering af hjemmebiografen på de fleste væsentlige punkter. Det skyldes de mange højttalere og komponenternes gode kvalitet. Man kan godt mærke, at her har Samsung villet vise noget. Billigt er surround-sættet ikke, men du får altså også noget for investeringen. 


TAGS
Samsung
soundbar
surroundanlæg

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S