Home » Transport » Samsung har skabt et superbatteri, der giver længere rækkevidde til elbilen
Samsung har skabt et superbatteri, der giver længere rækkevidde til elbilen

Samsung har skabt et superbatteri, der giver længere rækkevidde til elbilen

Share

Ved brug af solid-state-teknologi har Samsung skabt et batteri, der kun fylder det halve af almindelige batterier og giver rækkevidde på op til 800 kilometer på en opladning

Rækkevidden er den store udfordring ved elbilerne og den faktor, der holder mange tilbage fra at skifte over til en eldreven bil. Derfor arbejdes der benhårdt på at udvikle teknologi, der kan få elbilsbatterierne op på niveau med benzinbilerne, når der rækkevidde og “optankning”.

Samsung mener nu at have præsteret lidt af et gennembrud. Forskere fra Samsung Advanced Institute of Technology har fremvist en prototype på et batteri, der giver elbilen rækkevidde på op til 800 kilometer.  Og det endda uden batteriet bliver større. Den nye type fylder kun det halve af et almindeligt batteri af tilsvarende kapacitet. Det vil kunne klare 1.000 genopladningscyklusser, hvilket er ret pænt for et elbilsbatteri.

Se også:  Prisen er klar: Det koster Kias nye lynopladende elbil
Fast stof

Det er solid-state-teknologi, der gør det muligt at skabe et batteri med disse egenskaber. Mange producenter eksperimenterer med faststofbatterier i øjeblikket, da fordelene er åbenlyse, dog er der udfordringer, der skal overvindes før teknologien er helt flyvefærdig. Blandt andet en høj dendritdannelse, men den mener Samsung af have overvundet ved  hjælp af et sølv-carbon-kompositlag til lithium-anoderne.

Batteriet, som Samsung anser som banebrydende, er endnu ikke klar til produktion. Der skal yderligere udvikling og test til, før Samsung vil tilbyde det til elbilsproducenter. Det viser dog en lovende fremtid for elbilerne.


TAGS
batteri
elbil
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S