Home » Virtual Reality » [TEST]: Fuldendt 360 graders univers fra Samsung
[TEST]: Fuldendt 360 graders univers fra Samsung

[TEST]: Fuldendt 360 graders univers fra Samsung

Share

Med sin nyeste smartphone som centrum har Samsung skabt et vellykket 360 graders univers, hvor brugeren selv kan skabe indhold eller dykke ned i den store mængde af virtual reality apps, som er tilgængelig på platformen

Samsung har været tidligt ude, når det gælder VR. For tidligt ville nogle måske sige. De første versioner af Gear VR og Gear 360 var nemlig langt fra fejlfrie. 

Til gengæld har producenten været skarp til at rette op og forbedre, så Samsung nu er væsentligt længere fremme end de konkurrerende mobilproducenter, der først nu så småt begynder at begive sig ind på markedet.

Til de nye flagskibsmobiler Galaxy S8 og Galaxy S8+ hører en ny serie af VR og 360 graders tilbehør, som byder på væsentlige forbedringer.

Mobilen er din VR-skærm

Gear VR er Samsungs virtual reality headset. Sætter du en Galaxy S8 eller S8+ i headsettet, så bliver mobilen dit vindue ind til Samsungs efterhånden omfattende verden af VR-indhold.

Det er nemt at komme igang. Så snart mobilen registrerer, at du har sat den i headsettet, bliver du guidet igennem installationen af den nødvendige VR-software.

Se også:  Nyt foldbart flagskib fra Samsung: Her er Galaxy Z Fold4

Når det nødvendige er installeret, kan du sætte mobilen tilbage i headsettet og tage det på hovedet. Med de brede elastik-bånd, der fastgøres i toppen og i siderne, er det nogenlunde nemt at få headsettet til at sidde behageligt. De bløde puder, der sidder mod dit ansigt, gør også sit til, at du kan holde ud at have det på i længere tid af gangen.

For at få billedet skarpt, stiller du fokus med et drejehjul i toppen af headsettet. Det er dog vigtigt, at headsettet sidder ret præcist på hovedet, hvis ikke billedet skal blive sløret, omend det er blevet væsentligt nemmere at få et ordentligt billede, end det var med forgængerne. Dette skyldes formentlig også, at skærmen på Samsungs smartphone er blevet endu bedre.

Helt på højde med løsninger som PlayStation VR og HTC Vive er billedkvaliteten doog ikke, og du får heller ikke samme fornemmelse af rumlighed. Men her er til gengæld også tale om tunge, stationære løsninger, der ikke bare er langt dyrere, men også kræver et stort setup med kabler, computere og kameraer. Af en mobil løsning er det imponerende så flot en oplevelse Gear VR leverer.

Se også:  Stort prisfald: Spar flere tusind kroner på Samsungs nye foldbare mobil
Nu med controller

Første gang du bruger headsettet, bliver du guidet igennem brugen af det. Det er relativt ligetil. Der er knapper og en touchpad i venstre side af headsettet, som lader dig navigere rundt i Samsungs VR-platform.
Som en ny, og enormt velkommen feature, er det dog også blevet muligt at betjene headsettet med en controller, som følger med i pakken.

Her er både traditionelle navigationknapper som ”hjem” , ”tilbage” og volumenkontrol samt en klikbar touchpad i toppen og en ”trigger”-knap i fronten, ved din pegefinger. Således åbner den op for en helt ny måde at betjene headsettet på, og for en hel masse nye muligheder for at spille og interagere i den virtuelle verden.

TAGS
360 graders video
Galaxy
gear vr
Samsung
virtual reality

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S