Samsung Gear 360 [TEST]: Kameraet der fanger alt

Samsung Gear 360 [TEST]: Kameraet der fanger alt

Share

Drømmer du om at lave 360 graders-optagelser ligesom ejendomsmæglerne? Så skal du overveje dette Samsung Gear 360, som trods skavanker er blandt de bedste kameraer af denne specielle type

Et kamera er jo en slags øje. Og det ligner dette Samsung Gear 360 mere end noget andet kamera. Den hvide kugle indeslutter et objektiv, der er sort som en pupil. Vender du kameraet om, opdager du endnu et lignende øje, og tilsammen dækker de to objektiver et synsfelt på 360 grader – altså hele vejen rundt, op og ned.

Den slags kameraer er set før, men her serveres det i en lækker, lille pakke og endda med indbygget stativ (som kan tages af).

Om det er legetøj eller værktøj, kan man diskutere

For en ejendomsmægler, der vil give et komplet indtryk af en bolig, er det fikst værktøj. Konceptet bliver allerede brugt flittigt. Også større virksomheder har taget ideen til sig – for eksempel til demonstration af produkter.

Siemens bruger metoden til at vise vindmølleteknologi. For os andre er det bare sjovt at kunne kigge på et billede, hvor du på en mobil enhed eller en pc kan gå på opdagelse i omgivelserne hele kuglen rundt.
Gear 360 kan også filme i 360 grader og i høj opløsning.

Optagelsen kan endda overføres til virtual reality-briller, og her får du virkelig en fantastisk, rumlig oplevelse.

Praktikken er mindre eventyrlig

Når du fotograferer eller filmer, sker det via en mobil enhed, og her er det langt fra alle løsninger, der duer. Det skal være bestemte android Samsung-modeller. Med den tilhørende app aktiveret omdannes mobilskærmen til søger og betjeningspanel. Forbindelsen til kameraet er trådløs via bluetooth.

Optager du på kameraets indbyggede hukommelse, kan du overføre optagelserne med USB 2.0. Selve opsætningen er reelt noget bøvlet. Vi skulle bruge flere forsøg på at få kontakt til kameraet, og brugermenuerne er ikke helt så enkle, som vi kunne ønske. Der er et lille display på selve kameraets top, men det er ikke ret meget bevendt.

Kameraet fungerer, når der først er ”hul igennem”, men indtil da skal du være indstillet på nogle frustrationer. Vi prøvede flere opsætninger, og nogle kørte med det samme, mens andre havde udfald, når der skulle startes op. Det løses forventeligt af Samsung med tiden, for det er tydeligvis softwaren og ikke selve kameraet, der skaber problemerne.

Del denne