Home » Mobiltelefon » Samsung Galaxy Z Fold3 [TEST]: Redefinerer mobiloplevelsen
Samsung Galaxy Z Fold3 [TEST]: Redefinerer mobiloplevelsen

Samsung Galaxy Z Fold3 [TEST]: Redefinerer mobiloplevelsen

Share

Nu sidder den i skabet. Med Galaxy Z Fold3 indfrier Samsung for alvor den foldbare smartphones potentiale og endda til en billigere pris end forgængerne

Det er tre år siden den første Galaxy Fold-mobil kom på markedet. En foldbar mobil, hvor man fint kunne ane potentialet for den nye produktkategori, men hvor brugeroplevelse, konstruktion og pris langt fra hang sammen endnu. Det blev markant bedre med to’eren fra sidste år, og med den tredje version, som Samsung netop har lanceret, er knasterne filet til, detaljerne finpudset og prisen reduceret, så det hele  går op i en højere enhed.

Solidt design

Fold3 er bygget bundsolidt. I kanter og hængsel har man anvendt det nye Armor Aluminium. En type aluminium, som er hærdet til at klare alvorlige knubs. For- og bagside består af Gorilla Glass Victus, det stærkeste fra Corning.

I lukket tilstand er det således en ret hårdfør mobil. Den er endda også vandtæt med IPX8-certificering.

Ved opstart af mobilen mødes du dog af en advarsels-skærm, der fortæller, hvordan du bør behandle mobilen for at undgå skader. Disse advarsler går dog først og fremmest på den indre skærm, der stadig skal behandles lidt mere nænsomt end en klassisk skærm som den på fronten. Men ikke i en grad, så du skal gå og være nervøs for den. Både med og uden den plastikfilm, der er påsat fra fabrikken, klarer den almindelig hverdagsbrug uden problemer.

Se også:  Samsung Galaxy Tab S7 FE [TEST]: Fuld af fremragende funktioner

Designet er slankere og lettere end forgængerne. I sammenfoldet stand er den en del tykkere end almindelige mobiler, men vi nede på et niveau, hvor man fint kan leve med det. Det er en harmonisk og relativt nemt håndterbar enhed, der i sit matsorte look fremstår seriøs og stilsikker.

Teknologi i topklasse

På tidligere modeller var frontskærmen ret lille, hvilket var med til at hæmme brugeroplevelsen. Sådan er det ikke længere. Med sine 6,2″ har Fold3 har en frontskærm på størrelse med almindelige Android-mobiler. Den byder på Samsungs fineste skærmteknologi med 120 Hz opdatering og 1200 nits lysstyrke, så får du et farvestærkt, kontrastrigt og flydende billede. Man skal dog lige vænne sig til at skærmen, i sit 25:9-format, er ret aflang, men det ikke en større barriere.

Med Qualcomms stærkeste mobilprocessor, en Snapdragon 888, samt 12 GB ram og hurtigt netværk i form af Wi-Fi og 5G, er ydelsen på topniveau. Alt kører imponerende smidigt.

Se også:  Stortest af tv'er til under 10.000 kroner: Her får du enormt meget for pengene

Dertil kommer kameraer af en klasse, der hører en flagskibsmobil til. På bagsiden er 12 MP hovedkamera med stor blænde og optisk billedstabilisering, 12 MP telekamera med 2x optisk zoom og optisk billedstabilisering samt 12 MP vidvinkelkamera med 123 graders synsfelt. Det giver en bred pallette af muligheder, som udvides yderligere med Samsungs store udvalg af smarte fotofunktioner, herunder Tag Ét, nat-tilstand og meget andet. Der er således et solidt fundament for at få gode skud i kassen. Billedkvaliteten og kameraets spændvidde er ikke helt på niveau med Samsungs flagskibsmobiler i Galaxy S21-serien, men som kameramobil er Fold3 ikke desto mindre i den gode ende af skalaen.

Skjult kamera

Allerede inden du folder mobilen ud, har du således en smartphone i topklasse. Og det er en væsentligt pointe. For at kunne acceptere den høje pris, er man nødt til at anskue det sådan, at du med Fold3 får en komplet flagskibsmobil, plus alt det der “folder sig ud”, når du åbner mobilen.

TAGS
foldbar mobil
Galaxy Fold
Samsung
smartphones

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S