En måde, der i særdeleshed kommer til sin ret, når du optager video. For her får du faktisk et videokamera med sin egen indbyggede tripod. Kameravisningen tilpasser sig, når du stiller mobilen bukket tilstand. Det der optages ser du øverst, mens kontrolknapperne er nederst.
Vender du mobilen om, så kameraet peger mod dig selv, er der endda mulighed for at du kan se dig selv på den lille frontskærm, mens der filmes. På den den måde fungerer den som et én-mands-videostudio, hvilket kan være en uundværlig feature for dem der skaber indhold til nettet.
Samme muligheder tilbød forgængeren også. Med Galaxy Z Flip3 er der ikke desto mindre optimeret betydeligt. Designet er ikke kun slankere, lettere men også forstærket betydeligt med en ny type aluminium (Armor Aluminium), og så er det tilmed vandtæt. Du behøver ikke drage på dykkerferie for at få nytte af denne egenskab (mobilen tåler i øvrigt ikke saltvand). Vi fik uventet gavn af den et par gange under testen, hvor vi pludselig stod i et skybrud med mobilen i lommen.
Skærmen på fronten er desuden blevet større. Den er knap 2″ og har et flot og skarpt OLED-billede med allways-on-funktionalitet. Her kan du ikke blot kan se notifikationer, beskeder og vejrinfo men også styre musik, sætte timere, se din kalender og andre ting. Der er også adgang til kameraet, så du kan tage selfies med bagsidens to kameraer, når mobilen er lukket. Med simple swipes kan du styre de nødvendige funktioner.
Rent æstetisk har man formået at lade disse designændringer smelte sammen på harmonisk og formfuldendt vis. I vores øjne fremstår Galaxy Z Flip3 faktisk som den mest tiltalende mobilenhed i nyere tid. Vi har en svaghed for cremefarve, og kombinationen af denne med den sorte skærm og matte sølvgrå ramme går rent ind her. Men mobilen fås også i mange andre farver, så der er lidt for enhver smag.
Det er dog heller ikke i denne omgang lykkes Samsung at lukke de to skærmdele helt tæt i sammenklappet tilstand. Der er et lidt luft imellem. Det gør, at der kan samles støv, så der nogle gange skal børstes fnuller af skærmen, når man åbner mobilen.
I modsætning til de fleste andre smartphones adskiller hovedskærmen sig desuden ved at have en smal ramme hele vejen rundt om. Det kan gøre det lidt sværere at swipe ude fra siderne, dog ikke i en grad så vi følte os generet af det.
Den foldbare mobil er ikke helt uden svagheder. Sammenlignet med “almindelige” mobiler i samme prisklasse har Galaxy Z Flip3 et mindre batteri. 3.300 mAh er ikke alverden, men i og med at man klarer en del via den lille frontskærm, og derfor sjældnere bruger den strømslugende hovedskærm, er forbruget ikke nødvendigvis så stort. Vi klarede os fint igennem en dag på en opladning, men heller ikke meget mere. Optager du meget video eller spiller på mobilen, er du nødt til at have opladeren inden for rækkevidde.