Home » Mobiltelefon » Samsung Galaxy Z Flip [TEST]: Sådan skal den foldbare mobil skæres
Samsung Galaxy Z Flip [TEST]: Sådan skal den foldbare mobil skæres

Samsung Galaxy Z Flip [TEST]: Sådan skal den foldbare mobil skæres

Share

Med den brandnye Galaxy Z Flip demonstrerer Samsung, at en foldbar smartphone kan have betydelige fordele, og at den ikke behøver koste mere end en almindelig topmobil

De foldbare smartphones begyndte at røre på sig sidste år med Samsungs egen Galaxy Fold som den første, der nåede det danske marked. En interessant nyhed naturligvis, men formfaktoren og især den skyhøje pris betød, at det ikke ligefrem var et mainstream-produkt.

Med Galaxy Z Flip har Samsung vendt mobilen på den anden led, finpudset teknikken og reduceret prisen. Og det gør, at den foldbare pludselig bliver interessant for almindelige mobilbrugere.

Gennemført design

Galaxy Z Flip foldes opad, ligesom en klassisk klapmobil. Og det giver rigtig god mening. For det betyder, at du i udfoldet tilstand har en enhed, der svarer nogenlunde til en almindelig smartphone med stor 6,7”-skærm. Den er lidt lang – vi er helt ude i 22:9-format – og det giver lidt udfordringer, når du vil nå det øverste af skærmen.

Til gengæld er det en fordel, når du ser film.

At flippe skærmen op kan gøres med én hånd. Og det er vigtigt i vores bog. For en smartphone skal være et enhåndsapparat. Det kræver dog nogen øvelse og er lidt drøjt for hånden. Vi havde gerne set, at der var udviklet en nemmere måde, men der er faktisk god mening i, at skærmen ikke bare klasker op med et svirp.

Samsung har nemlig skabt et stærkt hængsel, der kan holde den øverste del af skærmen oprejst i de fleste vinkler – med den nederste halvdel som stander.

Hængslet føles klippestabilt. Samsung lover 200.000 foldninger, før det er slidt op, og det tror vi faktisk på, selvom der naturligvis ikke var mulighed for at prøve det af. Hængslet er forsynet med selvrensende mekanik, så smuds og støv skubbes ud, når mobilen lukkes.

De to dele lukker imidlertid ikke helt tæt mod hinanden. Der er en lille sprække ind mod hængslet. Men den er meget smal. For smal til, at der kan komme snavs derind. Der er desuden en mærkbar og til tider synlig fold i skærmen, men man glemmer den hurtigt, og den forstyrrer ikke under brug.

Samsung Galaxy Z Flip
Sending
User Review
0 (0 votes)
DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S