Home » Wearable » Samsung Galaxy Watch5 Pro [TEST]: Et smartwatch til de store eventyr
Samsung Galaxy Watch5 Pro [TEST]: Et smartwatch til de store eventyr

Samsung Galaxy Watch5 Pro [TEST]: Et smartwatch til de store eventyr

Share

Samsung Galaxy Watch5 Pro er en fremragende partner til din Android-mobil, som tager hånd om dit digitale liv i stort set alle aspekter, selv når du vover dig ud på dristige sportseventyr

Selvom de smarte ure har fået flere og mere avancerede sports- og sundhedsfunktioner, er der stadig et skel mellem mobilproducenternes smartwatches og de seriøse sportsure. Med den nye Pro-version af Galaxy Watch5 træder Samsung et skridt længere ind på det territorie, der normalt hører Garmin, Polar m.fl. til.

Uret er af en anden støbning end tidligere modeller. Det massive titaniumkabinet føles klippesolidt. Hvad der skulle kunne tilføre dette blot den mindste skramme har vi svært ved at forestille os. Skærmen er skabt af robust safirglas og nedsænket en anelse, så den er beskyttet mod slag.

Vi testede med den nye D-Buckle-rem, som med en særlig hængselmekanisme sikrer, at uret sidder stramt og stabilt på håndleddet. Sexet er den ikke i den grå version, vi testede, men den fungerer upåklageligt.

Se også:  Samsung sender Note-mobilen på pension

Galaxy Watch5 Pro er desuden støvsikkert og vandtæt ned til 50 meter.

Bedre batteri

Det er således et ur, der er gearet til vilde eventyr på bjergtoppen, ødemarksstien, i kajak på fjeldsøen eller på mountainbikeridt i offroad-terræn langt uden for civilisationens rammer.

Derfor giver det fin mening, at man har skrællet finmekanik som den ellers fortrinlige drejeskive, vi har kendt fra Samsungs ure, væk. I stedet kan man køre en finger langs skærmens yderside. Det giver cirka samme resultat i det cirkulært opbyggede menusystem, som siden sidste års modeller har kørt med Google som motor. Et skifte, som har givet mange fordele, men også en enkelt større ulempe – en markant reduceret batterilevetid. Det er forbedret i Galaxy Watch5 Pro. Et stort batteri på 590 mAh sikrer strøm til cirka to dage ved almindelig brug. Ikke ligefrem overvældende. Til gengæld oplader uret ret hurtigt, dog fortsat med en proprietær ladebrik. Standard Qi-opladning duer ikke.

Se også:  Samsungs nye topmobiler er på trapperne - dét kan du forvente af Galaxy S22-serien
Del og importer ruter

Det der blandt andet skal berettige betegnelsen ”Pro” er understøttelse af GPX, et filformat, der gør det muligt at optage og dele dine ruter med andre samt at importere ruter fra mobilen, så man eksempelvis kan finde vej, når man er helt uden for civilisationens rammer.

Med Track back kan man også til enhver tid finde tilbage igen, uanset hvor man har forvildet sig hen. Galaxy Watch5 Pro er dog stadig lidt begrænset i sin GPX-funktionalitet sammenlignet med nogle af de mest avancerede sportsure, men egenskaben gør ikke desto uret til en værdig kandidat inden for denne kategori.

Omfattende sundhedsmåling

Til tracking af sport og motion får du som sædvanlig et overdådigt udvalg af discipliner, og flere af dem kan uret aktivere selv. Det er dog sundhedsdelen, der imponerer os mest. Her er Samsung blandt de absolut førende.

TAGS
galaxy watch
galaxy watch5 pro
Samsung
SmartWatch
Wearable

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S